Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     70 
                                     g 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Cynamonki z kremem
- 70 g brązowy cukier, Do ciasta
 - 21 g drożdże świeże, do ciasta
 - 100 g woda, do ciasta
 - 200 g mąka tortowa, do ciasta
 - 200 g mleko, do ciasta
 - 2 porcji jajko, do ciasta
 - 5 łyżeczki sól, do ciasta
 - 70 g olej, do ciasta
 - 500 g mąka tortowa, do ciasta
 - 120 g masło, nadzienie
 - 190 g brązowy cukier, nadzienie
 - 3 łyżeczki cynamon, mielony, nadzienie
 - 100 g cukier, polewa
 - 150-200 g serek kremowy, polewa
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Dodać 70g brązowego cukru
 - Dodać 21g świeżych drożdży
 - Dodać 100 g wody
 
"Blokada naczynia miksującego" 
"Mieszanie" 
"Podgrzewanie" 
3 minuty - 37 stopni - obroty 2- dodać 200 g mąki
 - dodać 200 g mleka
 
"Blokada naczynia miksującego" 
"Mieszanie" 
"Podgrzewanie" 
2 minuty - 37 stopni - obroty 2- Dodać 2 jajka
 - Dodać pół łyżeczki soli
 - Dodać 70 g oleju
 - Dodać 500 g mąki
 
"Ciasto" 5 minut- Pozostawić do podwojenia objętości
 - dodać 120 g masła
 
"Mieszanie" 
4 minuty - 70 stopni - obroty 4- Dodać 190 g brązowego cukru
 - Dodać.3 łyżeczki cynamonu
 
"Mieszanie"  1 minuta - obroty 4- Rozwałkować ciasto i oblać polewą.
Zrolować i pokroić.
Pozostawić do podwojenia - Piec 2-25 minut w 180 stopniach
 - Dodać 100 g cukru
 
"Miksowanie" 
10 sekund - obroty 10- Zgarnąć kopystką na dno
 - Dodać 150-200 g serka krmoweg
 
"Miksowanie" 
1 minuta - obroty 4- Rozsmarować na cynamonki
 
Ciasto
Nadzienie
Krem
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze