3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pieczeń drobiowa z wątróbką


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

pieczeń drobiowa z wątróbką

  • 400 gramy mięso mielone
  • 400 gramy wątróbka drobiowa
  • 2 łyżki majeranku, suszonego
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 50 gramy oleju
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 2 ząbki ząbek czosnku

  • 1 kawałki bułka
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    PIECZEŃ DROBIOWA Z WĄTRÓBKĄ
  1. 2. Wątróbkę pokroić w kawałki.
  2. 2. Jajka roztrzepać i namoczyć w nich bułkę.
  3. 3. Do Blokada naczynia miksującegonaczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnićMiksowanie 7 s/obr. 5. Cebulę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  4. 4. Dodać olej iwątróbkę, dusić bez założonej miarki 10 min/120°C/Obroty wsteczne/obr. 1.
  5. 5. Do naczynia miksującego dodać mięso mielone, namoczoną w jajku bułkę, sól, pieprz i majeranek, wymieszać 10 s/obr. 4. Powstałą masę przełożyć do formy keksowej (dł. ok. 35 cm), powierzchnię wygładzić kopystką.
  6. MiksowaniePodgrzewanie6. Piec 60 min (180°C). Przed podaniem odstawić na ok. 2 godz. do całkowitego ostudzenia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy