Czas przygotowania
                                25min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
 
opublikowany: 28/09/17
                            
                zmieniono dnia: 29/09/17
                    Składniki
SOS
- 2 ząbki czosnku
 - 60 g cebuli
 - 1 papryczka chili, bez gniazd nasiennych
 - 2 puszki pomidorów krojonych
 - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
 - 30 g czarnych oliwek, pokrojonych w plasterki
 - 1/4 łyżeczki soli
 - 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
 - 1 łyżeczka suszonego oregano
 - 1 łyżeczka suszonej bazylii
 - 2 łyżki octu balsamicznego
 - 3 łyżeczki cukru lub ksylitolu
 - 50 g parmezanu
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć parmezan pokrojony na kawałki , rozdrobnić 5s/obr 10. 
Przełożyć do innego naczynia.
Do naczynia miksującego włożyć czosnek , rozdrobnić 3s/obr7.
Dodać cebulę i papryczkę chili, rozdrobnić 3s/obr5.
Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego i
dodać oliwę , dusić 3min/120 st/obr 1,5.
Dodać pomidory , zmiksować 3s/obr8.
Dodać przyprawy i ocet balsamiczny, gotować 15min/100st/obr2.
Dodać odcedzonego tuńczyka z puszki i pokrojone oliwki.
Gotować jeszcze 5 min/100st/obr
"Obroty wsteczne" 1,5.
Podawać z makaronem TAGLIATELLE , SPAGETTI lub FUSILLI , posypane parmezanem i udekorowane listkiem świeżej bazylii.
SMACZNEGO
 
SOS
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze