Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Kule z kuczaka z nadzieniem serowo-pieczarkowym
- 500 g piersi z kurczaka
- 300-500 g pieczarek
- 300 g sera żółtego
- 1 cebula
- 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- sól
- pieprz czarny, mielony
- migdały, w płatkach, lub płatki kukurydziane
- olej roślinny
-
6
1h 15min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- mięso z kurczaka dzielimy na porcje po 250g fajnie jak jest lekko zmrożone ale nie musi. wkłamy do TM i mielimy obr7.5/7s każdą porcje. mięso przekładamy do miski. Ser żółty kroimy na kawałki i mielimy obr6/5s przekładamy do innego naczynia.
- cebule obr6/5s dodajemy pieczarki obr6/15s. dodajemy olej i smażymy 10min/varoma/obr2pozniej dodajemy vegety i soli i pieprzu do smaku oraz zmielony ser i 5min/120st/obr2 przekładamy do innego naczynia do wychłodniecia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz