 
                                            
                                     
                                     
                                     
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 12/01/18
                            
                zmieniono dnia: 01/03/18
                    Składniki
Ciasto
- 500 gramów mąki tortowej
- 250 gramów masło, niesolone, może być margaryna
- 2 jajka
- 30 gramów drożdży świeżych
- 4 łyżki mleka
- 1 łyżki cukru
- 1 szczypty soli, drobnej
Farsz
- 8 cebul, dużych
- 1 łyżki oleju
- 1 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz czarny, mielony
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
 "Blokada naczynia miksującego" 1. Ciasto podzielić na 4 części. "Blokada naczynia miksującego" 1. Ciasto podzielić na 4 części.
 2. Każdą część rozwałkować na prostokąty.
 3. Nałożyć farsz na brzegu rozwałkowanego ciasta.
 4. Zrolować.
 5. Po zrolowaniu skleić końce i całość lekko spłaszczyć.
 6. Pokroić na ukos.
 7. Ułożyć na blachę i posmarować rozkłóconym jajkiem.
 8. Piec w 200 stopniach do zrumienienia.
Ciasto
Farsz
Zwijanie
Porady
W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI PRZYGOTOWUJĘ FARSZ, PONIEWAŻ MUSI WYSTYGNĄĆ.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                        

 "Ciasto" , pomóc kopystką.
"Ciasto" , pomóc kopystką.

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze