Składniki
10 porcja/porcje/porcji
2 szkl. mąki
20g drożdży
15dag cukier
10dag margaryny
0.02dag smalcu
1 szkla.mleka słodkiego
1 szczypta soli
40dag sera
10dag cukru
wanlia może być proszek 1 szt
2 żółtak
-
6
1h 25min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
- 1.zrobić roszczyn z drożdży
2.wsyb wszystkie skłasniki domisy (mąke.cukier,margaryne,smalec,mleko,żółtka,sól)
3.zaczni urabiać ciasto rękami!
4.zacznij robiś ser do drożdżuwek.
dodaj do misy ser,cukier.2 żółtka,i cukier waniliowy
5.wynieszaj ser
6uformój palcek okrągły posmarój dżemem lub czymś innym
7 nałyż ser na placka
8.rozdzrej piekarnik na 180°C 25min
ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
smaczniego!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz