 
                                            
                                    Składniki
40dag mąki
20dag margaryny
10dag cuktu
cukier wanilowy
1 łyżeczka śmietamy
3/4kg jabłek
zapach pomaranczy
troche cukru i rodzynek
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- z maki,margaryny,cukru i śmietany. zagnieć ciasto rozłuz na blasze 
 odstawic w chłodne miejsce obrane jabka utrzeć na tarce o grubych oczkach wymieszaj z zapachem pomaraczy , rodzykami
 rozłażyć równa warstwę na ceście wstawić na 30 min do piekarnikia rozgrzanego 170-180°C
 gdy brzegi ciasta zaczną sie rumienić posypać jabkiem na górę
 i cukrem i wstawić na kolejne 2-3min do siepłego rozganego piekarnika smacznego!
ciasto
Porady
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze