Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     3 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            opublikowany: 21/03/20
                            
                zmieniono dnia: 21/03/20
                    Składniki
Makaron wonton z polędwica i grzybkami shimeji by Mini Run
- 150 g Makaron pszenny błyskawiczny wonton, Firma taotao
 - 150 g Grzybki shimeji brązowe lub białe, Zamiennik - boczniaki
 - O,5 puszki Bambusa w zalewie
 - 4 czubatych łyżek Zielonej pietruszka
 - 3 ząbki czosnku
 - 2 łyżeczki Sos słodko-ostry
 - 2 łyżeczki sos teriyaki
 - 1 łyżeczek masła
 - 0,5 łyżeczki pieprz, mielony
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Marynata do mięsa: zmieszaj sos teryiaki z sosem słodko-ostrym oraz dwiema łyżkami oliwy sezamowej +  pokrojony w paski czosnek.
2. Mięso pokroj w cienkie plasterki i zmieszaj z marynatą, odstaw
3. Surowe grzybki bez mycia wrzuć na roztopione masło na patelni i posyp pieprzem, smaż aż będą zarumienione, najlepej na ostrym gazie lub dużej mocy indukcyjndj
4. Makaron wykonaj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
5. Odsacz pędy bambusa z wody
6. Mięso w marynacie wrzuć na gorąca sucha teflonowa patelnie i smaż około 1,5 minuty mieszając
7. Ugotowany makaron wrzuć na patelnie wok i wymieszaj z pędami bambus, następnie wrzuć usmażone mięso, potem grzybki i posyp pokrojoną zielona pietruszka. Dopraw solą, pieprzem oraz sosem słodko-ostrym według swojego gustu smakowego.
Smacznego 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze