Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            Składniki
Ciasto
- 200 g mąki pszennej, (opcjonalnie: 50 g krupczatki i 150 g zwykłej mąki)
 - 110 g masła, może być solone
 - 1 łyżki kwaśnej śmietany
 - 1 szczypty sól
 
Nadzienie
- 250 g sera camembert
 - 4 jajka
 - 200 g śmietany, 12%
 - 1 łyżeczki tymianku, tylko listki
 - 1 łyżeczki pieprzu, czerwonego
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać mąkę, dodać masło, sól i śmietanę, wymieszać 40 s/obr. 4. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą, wstawić do lodówki na 30 min.
 - Nagrzać piekarnik do 180C. Ciasto rozwałkować i wylepić nim formę do tarty. Nakłuć widelcem, przykryć papierem do pieczenia, wierzch posypać kulkami ceramicznymi lub nasionami roślin strączkowych (np. grochem, fasolą, soczewicą) Podpiec 15 min. Zdjąć pergamin z kulkami. Posmarować ciasto białkiem i zapiekać ok. 5 min.
 - Podnieść temp. piekarnika do 210C. Ser pokroić w trójkąciki i ułożyć na cieście. Posypać listkami tymianku i pokruszonym czerwonym pieprzem.
 - Do naczynia miksującego dodać jajka, śmietanę, odrobinę solimy, doprawić pieprzem, wymieszać 15 s./obr.5. i wylać na ser. Posypać dodatkowo czerwonym pieprzem.
 - Tartę pieczemy 20-30 min.
 
Ciasto
Nadzienie
Porady
Tartę podajemy z żurawiną lub borówkami, albo sałatą. Można jeść "na zimno"
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze