- TM 31
Składniki
- WSKAZÓWKA: można nie dawać boczku
- • 700 g wody
- np. papryka w proszku, płatki czosnku, gorczyca itp.
- • mieszanka przypraw i ziół do obtoczenia kiełbasy
- • 1 łyżeczka ziaren białej gorczycy
- • 1 łyżeczka pieprzu
- • 1 łyżeczka soli
- • 2-4 ząbki czosnku
- • 200 gsurowego wędzonego boczku, pokrojonego na kawałki
- • 500 g wieprzowiny, pokrojonej na kawałki, np. szynki, łopatki
- do środka dodajemy np. jajko, oliwki,kabanos
- ser feta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć połowę porcji wieprzowiny, zemleć 10s/obr.7, przełożyć do innego naczynia, czynność tę powtórzyć z drugą połową mięsa.
2. Do naczynia miksującego włożyć boczek, rozdrobnić 10s/obr.7, przełożyć do naczynia ze zmieloną wieprzowiną
3. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 2s/obr.8
4.Dodać mięso, sól, pieprz i gorczyce, wymieszać 30s//
5. Z mięsa uformować dwa walce, obtoczyć w mieszance przypraw,dokładnie zawinąć w folię spożywczą, zawinąć końce folii, ułożyć w dolnej części przystawki Varoma.
6. Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć przystawkę Varoma,gotować 30 min/Varoma/obt.1
Wskazówka:
Mięso przed mieleniem schłodzić w zamrażarce ok. 30 min
wrzucamy małe porcje po ok. 150 g na wirujące noże.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Polecam!!! Osobiście daję 2 x więcej czosnku i majeranek.
Super przepis robiłam już drugi raz ,do kanapek idealny ,prosty w wykonaniu.Mięso daję jakie mam i najlepiej od razu zmielone Polecam.
Uwielbiam te kiełbasy. Próbowałem je zrobić bez zwijania w folię, ale wyszły strasznie suche. Tak więc trzymam się przepisu. Dodaję majeranek.
pysznei super wygląda!
kiełbaska wyszła super!!! na stałe w kolekcji dziekuję i polecam
dziekuje
AP
Kiełbaski super smaczne [[wysiwyg_imageupload:2112:]]
Agnieszko tak jak do klopsa . Część mięsa rozkładasz na folii na tym układasz ugotowane na twardo i obrane jajka przykrywasz resztą mięsa i zawijasz .Robisz cukierka i na Waromę.Klops podobnie tylko nie ma potrzeby zawijać ,bo część mięsa wkładasz do foremki na to jajka najlepiej ciasno (to w każdym kawałku będą) i na to drugą połowę i do piekarnika .Mam nadzieję że pomogłam
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
jak te jajko dodac do środka??
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Bardzo pyszne keiłbaski wyszły jedną porcję nafaszrowałam jajkiem a drugą pieczarkami rewelka wygląda bardzo ładnie a jak samkuje pycha !!!! Polecam !!!
Are you sure to delete this comment ?