3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
  • thumbnail image 14
  • thumbnail image 15
  • thumbnail image 16
  • thumbnail image 17
  • thumbnail image 18
  • thumbnail image 19
  • thumbnail image 20
  • thumbnail image 21
  • thumbnail image 22
  • thumbnail image 23
  • thumbnail image 24
  • thumbnail image 25
  • thumbnail image 26
  • thumbnail image 27
  • thumbnail image 28
  • thumbnail image 29
  • thumbnail image 30
  • thumbnail image 31
  • thumbnail image 32
  • thumbnail image 33
  • thumbnail image 34
  • thumbnail image 35
  • thumbnail image 36
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wielkanocna kiełbasa wieprzowa na Varomie


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • WSKAZÓWKA: można nie dawać boczku
  • • 700 g wody
  • np. papryka w proszku, płatki czosnku, gorczyca itp.
  • • mieszanka przypraw i ziół do obtoczenia kiełbasy
  • • 1 łyżeczka ziaren białej gorczycy
  • • 1 łyżeczka pieprzu
  • • 1 łyżeczka soli
  • • 2-4 ząbki czosnku
  • • 200 g surowego wędzonego boczku, pokrojonego na kawałki
  • • 500 g wieprzowiny, pokrojonej na kawałki, np. szynki, łopatki
  • do środka dodajemy np. jajko, oliwki,kabanos
  • ser feta
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć połowę porcji wieprzowiny, zemleć  10s/obr.7, przełożyć do innego naczynia, czynność tę powtórzyć z drugą połową mięsa.


    2. Do naczynia miksującego włożyć boczek, rozdrobnić  10s/obr.7, przełożyć do naczynia ze zmieloną wieprzowiną


    3. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić  2s/obr.8


    4.Dodać mięso, sól, pieprz i gorczyce, wymieszać  30s/Zablokowany/Interwał


    5. Z mięsa uformować dwa walce, obtoczyć w mieszance przypraw,dokładnie zawinąć w folię spożywczą, zawinąć końce folii, ułożyć w dolnej części przystawki Varoma.


    6. Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć przystawkę Varoma,gotować  30 min/Varoma/obt.1



    Wskazówka:


    Mięso przed mieleniem schłodzić w zamrażarce ok. 30 min


    wrzucamy małe porcje po ok. 150 g na wirujące noże.

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  6. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Polecam!!! Osobiście daję 2 x

    Zgłoszony przez sebol na września 23, 2016 at 10:49.

    Polecam!!! Osobiście daję 2 x więcej czosnku i majeranek. tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis robiłam już

    Zgłoszony przez Chanelka na kwietnia 25, 2016 at 06:43.

    Super przepis robiłam już drugi raz ,do kanapek idealny ,prosty w wykonaniu.Mięso daję jakie mam i najlepiej od razu zmielone tmrc_emoticons.-) Polecam. Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam te kiełbasy.

    Zgłoszony przez magierka na kwietnia 10, 2016 at 18:19.

    Uwielbiam te kiełbasy. Próbowałem je zrobić bez zwijania w folię, ale wyszły strasznie suche. Tak więc trzymam się przepisu. Dodaję majeranek. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pysznei super wygląda!

    Zgłoszony przez gonia46 na listopada 8, 2015 at 21:14.

    pysznei super wygląda!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • kiełbaska wyszła super!!! na

    Zgłoszony przez Dana71 na listopada 12, 2014 at 11:20.

    kiełbaska wyszła super!!! na stałe w kolekcji tmrc_emoticons.) dziekuję i polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)dziekuje

    Zgłoszony przez anus.wawa na kwietnia 23, 2014 at 22:41.

    tmrc_emoticons.)dziekuje

    AP

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kiełbaski super smaczne

    Zgłoszony przez Arek-Olsztyn na kwietnia 13, 2014 at 17:31.

    Kiełbaski super smaczne tmrc_emoticons.) [[wysiwyg_imageupload:2112:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agnieszko tak jak do klopsa .

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 11, 2014 at 07:06.

    Agnieszko tak jak do klopsa .tmrc_emoticons.;-) Część mięsa rozkładasz na folii na tym układasz ugotowane na twardo i obrane jajka przykrywasz resztą mięsa i zawijasz .Robisz cukierka i na Waromę.Klops podobnie tylko nie ma potrzeby zawijać ,bo część mięsa wkładasz do foremki na to jajka najlepiej ciasno (to w każdym kawałku będą) i na to drugą połowę i do piekarnika Cooking 1 .Mam nadzieję że pomogłam

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jak te jajko dodac do

    Zgłoszony przez agulinka na kwietnia 9, 2014 at 09:35.

    jak te jajko dodac do środka??

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszne  keiłbaski

    Zgłoszony przez akunia na czerwca 8, 2013 at 11:42.

    Bardzo pyszne  keiłbaski wyszły  Gotowanie jedną porcję nafaszrowałam jajkiem a drugą pieczarkami rewelka tmrc_emoticons.)  wygląda bardzo ładnie  a jak samkuje  pycha  !!!!  Polecam  !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje

    Zgłoszony przez anus.wawa na września 17, 2012 at 20:21.

    Dziękuje tmrc_emoticons.)

    AP

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za przepis  

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na września 17, 2012 at 11:50.

    Dziękuję za przepis Cooking 1  szukałam przepisu na dobrą kiełbaskę lub galantynę tmrc_emoticons.;)  Pięknie opisany Big Smile  Jutro zrobię kiełbaskę . Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • .

    Zgłoszony przez anus.wawa na listopada 6, 2011 at 11:08.

    .

    AP

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziękuje

    Zgłoszony przez anus.wawa na listopada 6, 2011 at 11:07.

    dziękuje

    AP

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gratuluję tak dobrego

    Zgłoszony przez Danuta Baska na listopada 5, 2011 at 23:53.

    Gratuluję tak dobrego przepisu,dobrze opisanego.

    Kiełbasa rzeczywiście godna polecenia Party

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze