thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 12
thumbnail image 13
thumbnail image 14
thumbnail image 15
thumbnail image 16
thumbnail image 17
thumbnail image 18
thumbnail image 19
thumbnail image 20
thumbnail image 21
thumbnail image 22
thumbnail image 23
thumbnail image 24
thumbnail image 25
thumbnail image 26
thumbnail image 27
thumbnail image 28
thumbnail image 29
thumbnail image 30
thumbnail image 31
thumbnail image 32
thumbnail image 33
thumbnail image 34
thumbnail image 35
thumbnail image 36
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11 thumbnail image 12 thumbnail image 13 thumbnail image 14 thumbnail image 15 thumbnail image 16 thumbnail image 17 thumbnail image 18 thumbnail image 19 thumbnail image 20 thumbnail image 21 thumbnail image 22 thumbnail image 23 thumbnail image 24 thumbnail image 25 thumbnail image 26 thumbnail image 27 thumbnail image 28 thumbnail image 29 thumbnail image 30 thumbnail image 31 thumbnail image 32 thumbnail image 33 thumbnail image 34 thumbnail image 35 thumbnail image 36
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • WSKAZÓWKA: można nie dawać boczku
  • • 700 g wody
  • np. papryka w proszku, płatki czosnku, gorczyca itp.
  • • mieszanka przypraw i ziół do obtoczenia kiełbasy
  • • 1 łyżeczka ziaren białej gorczycy
  • • 1 łyżeczka pieprzu
  • • 1 łyżeczka soli
  • • 2-4 ząbki czosnku
  • • 200 gsurowego wędzonego boczku, pokrojonego na kawałki
  • • 500 g wieprzowiny, pokrojonej na kawałki, np. szynki, łopatki
  • do środka dodajemy np. jajko, oliwki,kabanos
  • ser feta

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć połowę porcji wieprzowiny, zemleć  10s/obr.7, przełożyć do innego naczynia, czynność tę powtórzyć z drugą połową mięsa.


    2. Do naczynia miksującego włożyć boczek, rozdrobnić  10s/obr.7, przełożyć do naczynia ze zmieloną wieprzowiną


    3. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić  2s/obr.8


    4.Dodać mięso, sól, pieprz i gorczyce, wymieszać  30s/Zablokowany/Interwał


    5. Z mięsa uformować dwa walce, obtoczyć w mieszance przypraw,dokładnie zawinąć w folię spożywczą, zawinąć końce folii, ułożyć w dolnej części przystawki Varoma.


    6. Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć przystawkę Varoma,gotować  30 min/Varoma/obt.1



    Wskazówka:


    Mięso przed mieleniem schłodzić w zamrażarce ok. 30 min


    wrzucamy małe porcje po ok. 150 g na wirujące noże.

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  6. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wielkanocna kiełbasa wieprzowa na Varomie

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?