Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Wariant Ser smażony
- 2 żółtka
- 1 łyżki masła
- 500 g twarogu, najlepszy tłusty lub półtłusty
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżki gęstej śmietany
- 0,5 łyżeczek soli
-
6
31min
Czas całkowity 16minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki dodać do naczynia miksującego.
- Ustawić czas 15 min temp 60°C poz. 6 przez pierwsze 45sek, następnie zatrzymać na chwilę, otworzyć pokrywkę i zgarnąć kopystką wszystko w dół pojemnika, po czym wznowić pracę na poz. 3. Po 5-7 minutach zwiększamy temperaturę na 80°C.
- w połowie czasu, czyli w czasie zmiany temperatury można dodać jakieś swoje ulubione składniki, np kminek, paprykę mieloną ostrą lub słodką, szczypiorek itp....
- Gorący serek wylewamy do salaterki.
- Po przestygnięciu wkładamy do lodówki. Można spróbować dać mniej śmietany i/lub masła wtedy serek będzie mniej płynny.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSer wyszedł bardzo smaczny, dodałam tylko kminek
Ser wyszedł bardzo smaczny, dodałam tylko kminek