Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 500 g kapusty bialej
- 3 marchewki
- 1 cebula
- 2 czubate łyżki cukru pudru
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli
- 1/8 płaskiej łyżeczki pieprzu
- 3 czubate łyżki majonezu gęstego
- 6 płaskich łyżek mleka
- 1 i 1/2 płaskich łyżek octu jabłkowego
- 2 płaskie łyżki soku z cyryny
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Najpierw przygotowujemy dip - składniki cukier puder, sól, pieprz, majonez, mleko, ocet jabłkowy i sok z cytryny wkładamy do
"Blokada naczynia miksującego" , mieszamy 5 sek. Obr. 2, następnie przelewamy do pojemnika.
Do"Blokada naczynia miksującego" wkładamy pokrojoną kapustę, marchew i cebulę - rozdrabniamy 20 sek. Obr. 4. Jeśli wystąpi potrzeba ponowić rozdrabnianie.
Do posiekanych warzyw dodajemy wcześniej przygotoany dip mieszając 20 sek. Obr. 2.
Najlepiej podawać schłodzoną.
Sałatka COLESLAW wg JJ
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz