Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 500 g kapusty bialej
- 3 marchewki
- 1 cebula
- 2 czubate łyżki cukru pudru
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli
- 1/8 płaskiej łyżeczki pieprzu
- 3 czubate łyżki majonezu gęstego
- 6 płaskich łyżek mleka
- 1 i 1/2 płaskich łyżek octu jabłkowego
- 2 płaskie łyżki soku z cyryny
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- Najpierw przygotowujemy dip - składniki cukier puder, sól, pieprz, majonez, mleko, ocet jabłkowy i sok z cytryny wkładamy do
, mieszamy 5 sek. Obr. 2, następnie przelewamy do pojemnika.
Dowkładamy pokrojoną kapustę, marchew i cebulę - rozdrabniamy 20 sek. Obr. 4. Jeśli wystąpi potrzeba ponowić rozdrabnianie.
Do posiekanych warzyw dodajemy wcześniej przygotoany dip mieszając 20 sek. Obr. 2.
Najlepiej podawać schłodzoną.
Sałatka COLESLAW wg JJ
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Miarka MT
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz