Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
ŚLEDZIE PO GRECKU
- 4 płaty śledziowe a'la matias
- 100 gramów cebuli
- 100 gramów marchewki
- 50 gramów korzenia pietruszki
- 50 gramów korzenia selera
- 3 łyżki oleju
- 2 MT wody
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 25 gramów octu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Matiasy moczyć w wodzie 3 godziny, przepłukać, osuszyć starannie ręcznikiem papierowym i pokroić na 4 części.
Do"Blokada naczynia miksującego" włożyć warzywa, olej, sól i pieprz, rozdrobnić - czas 10 s /obr. 5.
Dodać 2 MT wody, gotować - czas 20 minut, poz. / Varoma / obr. poz. 1.
Dodać koncentrat pomidorowy i ocet, gotować czas - 2 min / temp. 100 stopni C.
Warzywa wystudzić i ułożyć na przemian z śledziami w słoiku.
Słoik zakręcić i odstawić do lodówki na 3 doby.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)