3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ŚLEDZIE PO GRECKU


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

ŚLEDZIE PO GRECKU

  • 4 płaty śledziowe a'la matias
  • 100 gramów cebuli
  • 100 gramów marchewki
  • 50 gramów korzenia pietruszki
  • 50 gramów korzenia selera
  • 3 łyżki oleju
  • 2 MT wody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 gramów octu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Matiasy moczyć w wodzie 3 godziny, przepłukać, osuszyć starannie ręcznikiem papierowym i pokroić na 4 części.
    Do Blokada naczynia miksującego włożyć warzywa, olej, sól i pieprz, rozdrobnić - czas 10 s /obr. 5.
    Dodać 2 MT wody, gotować - czas 20 minut, poz. / Varoma / obr. poz. 1.
    Dodać koncentrat pomidorowy i ocet, gotować czas - 2 min / temp. 100 stopni C.
    Warzywa wystudzić i ułożyć na przemian z śledziami w słoiku.
    Słoik zakręcić i odstawić do lodówki na 3 doby.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz