Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 2 żółtka
- 30 g masła
- 500 g twarogu, najlepszy tłusty lub półtłusty
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżki gęstej śmietany
- 1 płaskich łyżeczek soli
-
6
13min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
Wszystkie składniki dodać do naczynia miksującego.
Rozdrobnić 30 sek poz 5.
Zgarnąć kopystką ze ścianek twaróg.
Ustawić czas 12 min tem 80 stopni poz 3. Przez pierwszą minutę mieszamy ser kopystką.
Gorący serek wylewamy do salaterki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSer beznadziejny, zrobiłem wg przepisu i ani...
Ser beznadziejny, zrobiłem wg przepisu i ani trochę nie przypomina smaku smażonego sera. Nie polecam
Bardzo dobry. Można dodać więcej soli jesli...
Bardzo dobry. Można dodać więcej soli jesli ktoś lubi i np. Kminek.
Robiłam już wielokrotnie-polecam
probowalam różne bo u mnie wszyscy...
probowalam różne bo u mnie wszyscy uwielbiają ser smażony... Ten jest REWELACYJNY... Przepyszny POLECAM
Super serek, jak z przed lat
Super serek, jak z przed lat u mamy!!!!!! Pyszny!!!!!!!