3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SAŁATKA Z ZIELONYCH WARZYW Z VINEGRETTE ZE ŚWIEŻEJ POMARAŃCZY


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

SAŁATKA Z ZIELONYCH WARZYW Z VINEGRETTE ZE ŚWIEŻEJ POMARAŃCZY

  • 300 g brokuł, pokrojonego na różyczki
  • 200 g fasolki szparagowej, ciętej mrożonej
  • 150 g ogorka zielonego, pokrojonego w paski
  • 150 g papryki zielonej, pokrojonej w paski
  • 100 g cebuli czerwonej, obranej, pokrojonej w pólksiężyce
  • 1000 g ciepłej wody

VINEGRETT

  • 100 g miąższu z świeżej pomarańczy
  • 40 g octu jabłkowego
  • 40 g miodu
  • 50 g musztardy francuskiej
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 15 g koperku, świeżego
  • 2 g soli
  • 2 szczypty pieprzu
5

Przygotowanie

    SAŁATKA
  1. 1. Do naczynia miksującego wlewamy wode
    2. Na pokrywę naczynia układamy VAROMĘ , na dolnej części wkładamy brokuł i fasolkę szparagową 15-18min./VAROMA/obr.0,5
    ( tak aby warzywa były al dente)
    3. Sparowane wrzywa zhartować w zimnej wodzie, odsączyc. Wszystkie składniki na sałatke połaczyć razem.
  2. VINEGRETTE
  3. Closed lid1. Suche i czyste naczynie włączamy 15s./obr.10 w tym czasie przez otwór w pokrywie naczynia wrzucamy koperek. Przekładamy do innego naczynia.
    2.Do naczynia miksujacego wkładamy pomarańcze i ocet 6s/obr.10
    3. Wkładamy motylek i pozostałe składniki na Vinegrett 30s/obr.4
    4. Gotowym Vinegrettem polewamy warzywa.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy