3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sałatka z pieczonymi burakami,fatą i ziarenkami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

sałatka

  • 4szt buraków pieczonych, średnich
  • 4 garście mix sałat
  • 15 dkg ser feta
  • 1szt Czerwona cebula, duża
  • 1/2 szkl pestek dyni, prazonych
  • 1/2 szkl pestek słonecznika, prażonych

sos

  • 4 łyżki oleju z pestek dyni
  • 1/2 sok z połowy cytryny
  • 4 łyżki wody
  • 1 łyżki cukru brązowego
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie


    • Sałatę przełóż do miski. Obraną cebulę pokrój na cienki piórka. Fetę pokrój na kostkę o boku około 1 cm.

    • Obrane buraki pokrój na kostkę tej samej wielkości co fetę.

    • Sos przygotuj poprzez dokładne wymieszanie wszystkich składników (najłatwiej i najdokładniej zrobisz to potrząsając zamkniętym słoikiem).

    • Na suchej patelni upraż pestki - pamiętaj o częstym mieszaniu, bo mogą się szybko przypalić.

    • Do sałaty dodaj sos, wymieszaj.

    • Na talerze wykładaj porcje sałaty, na niej ułóż buraki, cebulę i fetę. Posyp ziarenkami.

    • Moim zdaniem sałata nie potrzebuje żadnych dodatków w postaci np. pieczywa. Sama w sobie jest dziełem skończonym tmrc_emoticons.)


10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz