3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MARYNOWANA BIAŁA RZODKIEW


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

MARYNOWANA BIAŁA RZODKIEW

  • 1 średniej wielkości rzodkiew biała
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 2 ząbki czosnku
  • 60 gramów cukru
  • 125 gramów octu ryżowego
  • 70 gramów wody
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

  1. Rzodkiew umyć obrać, pokroić w cienkie plastry i ułożyć w słoiku.
    Do Closed lidwłożyć wszystkie składniki według podanej kolejności, podgrzać - czas - 5 minut / temp. 100 stopni C / obr. poz 1
    Zalewę przelać do słoika z rzodkwią, zakręcić słoik i odstawić 12 godzin. Smacznego tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Agary:Bardzo się cieszę ,że smakuje ...

    Zgłoszony przez babiczanka na listopada 6, 2020 at 23:14.

    Agary:Bardzo się cieszę ,że smakuje tmrc_emoticons.)
    Ja dodaję plasterki marynowanej rzodkwi do mięs, serów, kanapek i pizzy po wyjęciu jej z piekarnika. Pycha. Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To znów ja Po kilku kolejnych dniach następna...

    Zgłoszony przez Agary na listopada 6, 2020 at 18:48.

    To znów ja tmrc_emoticons.;) Po kilku kolejnych dniach następna degustacja. Rzodkiew z zalewą stala w lodówce. I bomba! Przeszła aromatem zalewy i słodyczą. Jest niezła! Dzisiaj jako dodatek do kanapki z żółtym serem. Mój wniosek: 1 dzień to zdecydowanie za mało, żeby wydobyć atrakcyjność "przetworu". Polecam odczekać przynajmniej kilka dni, zanim się zacznie konsumować tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agary:...

    Zgłoszony przez babiczanka na listopada 5, 2020 at 11:51.

    Agary:
    Dziękuję za opinię tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem po degustacji. Moje wrażenia: mocno...

    Zgłoszony przez Agary na listopada 4, 2020 at 14:14.

    Jestem po degustacji. Moje wrażenia: mocno octowe, mimo użycia octu ryżowego. Dla wielbicieli grzybków marynowanych i innych octowych przetworów, mocnych w smaku, na pewno będzie starzał w 10! Dla mnie za intensywne, zbyt ostre jako całość. Ale to kwestia gustu. Przepis na pewno ciekawy i wart wypróbowania.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem ciekawa czy marynata będzie smakowała ?...

    Zgłoszony przez babiczanka na listopada 2, 2020 at 15:38.

    Jestem ciekawa czy marynata będzie smakowała tmrc_emoticons.)?
    Czosnek można umieścić w słoiku z plasterkam rzadkwi, albo umieścić w zimnej wodzie i gotować z przyprawami i wówczas jego smak i aromat przejdzie do zalewy tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobione! Czekam do jutra z niecierpliwością ...

    Zgłoszony przez Agary na listopada 1, 2020 at 17:48.

    Zrobione! Czekam do jutra z niecierpliwością tmrc_emoticons.) Miałam kilka pomniejszych rzodkwi, co chyba nie powinno robic różnicy. Zastanawiałam się, co zrobić z czosnkiem: czy umieścić w słoiku z pasterkami rzodkwi, czy zagotować z zalewą? Zdecydowałam się na pierwszą opcję. Czy słusznie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze