Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
- sól,pieprz, do smaku
- 80 g masła
- 1 cebulka dymka
- 3 MT wody
- 400 g kapusty kiszonej, raz wypłukanej
- 200 g kapusty
- 150 g grzybów suszonych, namoczonych wcześniej
- 4 ziarna angielski
- 2 małe liście laurowe
-
6
30min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć kapustę rozdrobnić 3 s , obr.4 przełożyć do inego naczynia.
Do naczynia miksującego włożyć 1 cebulkę rozdrobnić 3s obr.4 dodać masło i dusić1min. ,100 stopni C, obr.2
Dodać kapustę kiszoną i zmiksować 3s ,obr.5.Dodać grzyby ,przyprawy ,kapustę białą wcześniej rozdrobnioną, 3 MT wody i gotowac 20min ,100stopni C,obr.2.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKapusty się nie płucze. ...
Kapusty się nie płucze.
NIGDY.
gotowałam 40 min bo wydawała mi się troche...
gotowałam 40 min bo wydawała mi się troche twarda, dałam 30g grzybów suszonów, szczupte kurkumy, masło klarowane i jest rewelacyjna
Właśnie zabieram się za gotowanie kapusty...
Właśnie zabieram się za gotowanie kapusty (przepis bardzo smakowity) , ale mam pytanie - czy grzybów ma być 150g , czy 15g.?Wydaje mi się , że 150g to bardzo dużo, ale może ta ilość decyduje o smaku kapusty?
Przepyszna
Przepyszna
Dla mnie jedna z lepszych kapust jakie...
Dla mnie jedna z lepszych kapust jakie jadłam-robie ją co roku i nie tylko na świeta
Właśnie robię tą kapustkę ale
Właśnie robię tą kapustkę ale 20 min gotowania to stanowczo za mało moim zdaniem - kapusta bardzo twarda była po tym czasie. Teraz dodałam jeszcze 20 min - zobaczymy jaka będzie...
Nastąpiła mała
Nastąpiła mała pomyłka,zamiast cebulki dymki dodajemy białą cebulę średnią.