3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

kapusta wigilijna


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

  • sól,pieprz, do smaku
  • 80 g masła
  • 1 cebulka dymka
  • 3 MT wody
  • 400 g kapusty kiszonej, raz wypłukanej
  • 200 g kapusty
  • 150 g grzybów suszonych, namoczonych wcześniej
  • 4 ziarna angielski
  • 2 małe liście laurowe
  • 6
    30min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć kapustę rozdrobnić 3 s , obr.4 przełożyć do inego naczynia.

    Do naczynia miksującego włożyć 1 cebulkę rozdrobnić 3s obr.4 dodać masło  i dusić1min. ,100 stopni C, obr.2

    Dodać kapustę kiszoną i zmiksować 3s ,obr.5.Dodać grzyby ,przyprawy ,kapustę białą wcześniej rozdrobnioną, 3 MT wody i gotowac 20min ,100stopni C,obr.2.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Kapusty się nie płucze. ...

    Zgłoszony przez JuliuszTM na grudnia 23, 2020 at 22:57.

    Kapusty się nie płucze.
    NIGDY.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • gotowałam 40 min bo wydawała mi się troche...

    Zgłoszony przez marrrrrrrrrrta na grudnia 23, 2018 at 15:41.

    gotowałam 40 min bo wydawała mi się troche twarda, dałam 30g grzybów suszonów, szczupte kurkumy, masło klarowane i jest rewelacyjna tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zabieram się za gotowanie kapusty...

    Zgłoszony przez JollyRoger na grudnia 17, 2017 at 09:54.

    Właśnie zabieram się za gotowanie kapusty (przepis bardzo smakowity) , ale mam pytanie - czy grzybów ma być 150g , czy 15g.?Wydaje mi się , że 150g to bardzo dużo, ale może ta ilość decyduje o smaku kapusty?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszna

    Zgłoszony przez LukaszT na grudnia 12, 2017 at 21:23.

    Przepyszna tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie jedna z lepszych kapust jakie...

    Zgłoszony przez Ewawis na grudnia 27, 2016 at 14:22.

    Dla mnie jedna z lepszych kapust jakie jadłam-robie ją co roku i nie tylko na świetatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie robię tą kapustkę ale

    Zgłoszony przez mmarta132 na grudnia 21, 2011 at 22:42.

    Właśnie robię tą kapustkę ale 20 min gotowania to stanowczo za mało moim zdaniem - kapusta bardzo twarda była po tym czasie. Teraz dodałam jeszcze 20 min - zobaczymy jaka będzie...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nastąpiła mała

    Zgłoszony przez kasia1973 na grudnia 3, 2011 at 21:26.

    Nastąpiła mała pomyłka,zamiast cebulki dymki dodajemy białą cebulę średnią. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze