3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Buraczki na ciepło


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 600 g buraków czerwonych
  • 50 g masła
  • 20 g mąki pszennej
  • 20 g cukru
  • sok z cytryny
  • soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Obrane i przekrojone na pół buraki włożyć do koszyczka.

    2. Do naczynia wlać 1/2 l wody, włożyć koszyczek, gotować- czas 40 min, temp.Varoma, obr. poz.1. Po ugotowaniu wyjąć koszyczek z buraczkami. Reszę wody po gotowaniu buraczków pozostawić w naczyniu.

    3. Do naczynia z wodą po gotowaniu buraczków włożyć masło, mąkę, sok z cytryny, cukier, sól, gotować- czas 3 min, temp. 100stopni, obr. poz.2.

    4. Dodać pokrojone i ugotowane buraczki i rozdrobnić- czas 15s, obr. poz. 4-5, następnie gotować- czas 4min, temp. 100 stopni, obr. poz. 2.

    Smacznegotmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Świetny przepis, buraczki wyszły bardzo smaczne

    Zgłoszony przez Agniesia0101 na listopada 21, 2017 at 17:15.

    Świetny przepis, buraczki wyszły bardzo smaczne Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis rewelacyjny,

    Zgłoszony przez ZosiaL na marca 15, 2016 at 17:51.

    Przepis rewelacyjny, korzystałam wcześniej z przepisu z książki ABC, i muszę przyznać, że buraczki wg tego przepisu są dużo  smaczniejsze. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Doskonały przepis. Ja

    Zgłoszony przez Grace07 na listopada 22, 2015 at 10:56.

    Doskonały przepis. Ja zrobiłąm dużą porcję z 1 kg buraczków po obraniu (0,5 kg w naczyniu i 0,5 kg w koszyczku). Do tego zrobiłam zasmażkę z jednej porcji, dodając odrobinę cukru bo moje buraczki były bardzo słodkie. Wyszły rewelacyjne. Polecam.  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Również dziś robiłam,

    Zgłoszony przez agnieszkaf na czerwca 16, 2015 at 23:51.

    Również dziś robiłam, przepyszne! Jak u mamy tmrc_emoticons.;) Przepis dodany do ulubionych!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Buraczki pyszne

    Zgłoszony przez AngelinaK na czerwca 8, 2015 at 16:34.

    Buraczki pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Buraczki pierwsza klasa.

    Zgłoszony przez edytka_33 na czerwca 8, 2015 at 14:49.

    Buraczki pierwsza klasa. Naprawdę super. Dobre na ciepło, ale i na zimno smaczne. Mozna dodac do zimych buraczków troszkę posiekanej cebulki. Można tez zrobic ćwikłę z chrzanem- do ostudzonych buraczków dodać trochę chrzanu i powstaje fajne smarowidło do wędlin. Przepis warty polecenia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Buraczki tak pyszne że nie ma

    Zgłoszony przez Ańćka na grudnia 29, 2013 at 21:17.

    Buraczki tak pyszne że nie ma tygodnia aby moje dzieciaczki ich nie jadły - zarówno na ciepło jak i na zimno tmrc_emoticons.;)

    [size= medium]Przekaż 1% dla mojej córki OLI podopiecznej Fundacji Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"[/size]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Buraczki są pyszne.Polecam

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na września 22, 2013 at 17:12.

    Love Buraczki są pyszne.Polecam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Karolina ja najczęściej

    Zgłoszony przez ElaK na września 23, 2012 at 16:45.

    Karolina ja najczęściej kupuję 1,5 kg buraków, po obraniu ok 1200g. Gotuję je jednocześnie: pół w koszyczku i pół na Varomie. Potem robię podwójną porcję "zasmażki" przedłużając czas do 4,5 minuty. Potem wkładam połowę buraków, ustawiam obroty w pozycji 4 i przez otwór w pokrywie dodaję szybko resztę buraków. Na koniec pomagam sobie trochę kopystką. Potem zakładam na noże motylek i gotuję na obrotach wstecznych 6 min / 100*C / obr 1,5.   tmrc_emoticons.)  I tym sposobem mam zrobioną duuużą porcję buraczków  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To jest przepis z książki,

    Zgłoszony przez Karolinad2 na września 23, 2012 at 15:12.

    To jest przepis z książki, dziś właśnie robiłam i troche mnie to zasmucilo, że można zrobić tylko z pół kg buraczków. Wszak teraz ich dużo i pyszne są. Liczyłam na przepis bez koszyczka i dumam czy można tak je ugotować - wowczas wejdzie więcej a potem sie zmiksuje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetnie Szubusiu. Widzę, że

    Zgłoszony przez gabi49 na września 22, 2012 at 14:05.

    Świetnie Szubusiu. Widzę, że sie mocno "rozkręcasz" . Twój przepis na buraczki ląduje w mojej kolekcji, oczywiście je przygotuję! Big Smile Love

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze