3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki gryczane (dla cukrzyków)


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 190 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 170 g mleka
  • 120 g wody
  • 1 jajko
  • 1 szczypty soli
  • 1 łyżeczki ksylitolu
  • 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego
5

Przygotowanie

  1. Do wsypujemy kaszę gryczaną, mielimy 50s/obr 10.
  2. Dodajemy pozostałe składniki, miksujemy 15s/obr 6. Zgarniamy kopystką brzegi naczynia i miksujemy jeszcze 8s/obr 6.
  3. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni do naleśników, bez użycia tłuszczu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Przy mieleniu mąki można nałożyć ściereczkę na pokrywę naczynia, żeby nie unosił się pył z mąki i chwilę odczekać przed otwarciem.
Naleśniki są zdrową i pyszną alternatywą dla tradycyjnych naleśników. Smakują na słodko i wykwintnie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy