3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem z pigwy i aronii


Wydrukuj:
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

Dżem z pigwy i aronii

  • 1000 g pigwy, Pojkrojonej na ćwiartki bez gniazd nasiennych
  • 150 g aronii
  • 300 g wody
  • 1 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • Sok z 1/2 lub 1 cytryny
5

Przygotowanie

    Dżem z pigwy i aronii
  1. Do naczynia miksującego włożyć 1000g pigwy, 150g aronii, 300g wody, 1 łyżeczkę cynamonu
  2. Całość zmielić przy pomocy kopystki: czas 20 s/obr 10
  3. Gotować: czas 10 min/100 Stopni/obr. 3,5-4,5 (tak, aby całość mieszała się podczas gotowania)
  4. Gotować: czas 20 min/90 Stopni/obr. 3-4 (tak, aby całość mieszała się podczas gotowania)
  5. Dodać 100g cukru
  6. Założyć miarkę miarkę na pokrywę nie dociskając jej (nie blokując)
  7. Gotować: czas 10 min/90 Stopni/obr. 3-4 (tak, aby całość mieszała się podczas gotowania)
  8. Dodać sok z 1/2 lub 1 cytryny
  9. Całość zmiksować czas 20 sek/ obr. 4 i zwiększać powoli do obr. 7-8
  10. Przelać do wyparzonych słoiczków, zamknąć pokrywką, następnie odwrócić dnem do góry i pozostawić do ostygnięcia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy