3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bulion azjatycki


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Koncentrat bulionu azjatyckiego

  • 2 gwiazdki anyzu (cale)
  • 1 czubate łyżeczki ziarenek pieprzu (np .czerwonego)
  • 1-2 lasek cynamonu
  • 125 g selera naciowego, pocietego na 2 cm kawalki
  • 125 g marchewki, pocietej na 2 cm kawalki
  • 30 g korzenia swiezego imbiru, pocietego na 1-2 cm kawalki
  • 30 g ząbki czosnku
  • 600 g wody
  • 150 g Sòl morska
  • 6
    50min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Koncentrat bulionu azjatyckiego
  1. 1. Wrzuc wszystkie suche skladniki (sol,anyz,pieprz,cynamon)-30 sec/ obroty 92. Dodaj czosnek i imbir - 7 sek/ obroty 73/ Dodaj seler naciowy i marchewke - 10 sek/ obroty 74/ Zbierz ze scianek za pomoca kopystki5/ Dodaj wode6/ Gotuj 20 min/ Varoma/obr.1 . Na gorze postaw koszyczek zamiast miarki7/ Zaloz miarke i zmiksuj 1 min/ obroty 108/ Wloz do wysterylizowanych sloiczkow i trzymaj w lodowce przez kilka miesiecy Przepis ten znalazlam szukajac innych przepisow na stronie UK Thermomix i przetlumaczylam go.  

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Warto na pewno dodac na przykla swieza kolendre


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ale jaki numer punktu?...

    Zgłoszony przez GusGus na sierpnia 24, 2017 at 16:51.

    Ale jaki numer punktu?
    U mnie jest podział co pół. Czyli 1 lub 1,5 albo dwa. Nic pomiędzy.
    Masz Thermomix?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • obroty to ta pierwsza cyfra ,następna lub trzecia...

    Zgłoszony przez aga6676 na sierpnia 24, 2017 at 16:04.

    obroty to ta pierwsza cyfra ,następna lub trzecia to nr punktu, tak myślę

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak ustawić obroty 92, 74 czy 108?

    Zgłoszony przez GusGus na sierpnia 24, 2017 at 10:41.

    Jak ustawić obroty 92, 74 czy 108?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super smak i aromat. Dzięki za pomysł

    Zgłoszony przez Peter80 na października 28, 2016 at 16:40.

    Super smak i aromat. Dzięki za pomysł Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • lubie kuchnię azjatycką i na

    Zgłoszony przez martynasadlowska na grudnia 19, 2015 at 01:27.

    lubie kuchnię azjatycką i na pewno bulion bedzie przeze mnie wykorzystywany

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze