3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem śliwkowo-jabłkowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 700 g śliwek węgierek
  • 400 g jabłek ze skórką
  • 100 g cukru
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wkładamy wypestkowane śliwki i wypestkowane jabłka.Miksujemy 30sek/obr10. Zakładamy motylek i wsypujemy cukier. Wszystko razem gotujemy 25min / varoma /obr 2. Na pokrywę Closed lid stawiamy koszyczek (aby zapobiec pryskaniu ). Na koniec gotowania wyjmujemy motylek i  zmiksować dżem   krótko        5 sek /obr 10.  Gorący dżem przelać do wyparzonych słoiczkow i odwrócić do góry dnem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • 50 gram cukru wystarczy

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 8, 2016 at 00:08.

    50 gram cukru wystarczyWink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dżemik wyszedł przepyszny

    Zgłoszony przez dhalii na sierpnia 22, 2016 at 19:00.

    Dżemik wyszedł przepyszny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dżem bardzo dobry!!!Wyszły mi

    Zgłoszony przez asiczkax1 na września 15, 2015 at 20:54.

    Dżem bardzo dobry!!!Wyszły mi 3 słoiczki po ok.200ml.Przepis zmodyfikowałam jedynie o mniejszą ilość cukru (dałam 80g) a niewykluczone że przy nasępnej partii dam jeszcze mniej tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze