3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Napój z rabarbaru - "ala kompot" / bez dodawania cukru


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Kompot

  • 1000 g wody, (około)
  • 500 g rabarbaru, umyty nie obierany pokrojony na kawałki
  • 1 banan, dojrzały, jako słodziwo
  • 2 jabłko, champion, mogą być inne, lecz to jest słodka odmiana, nie polecam kwaśnych ligoli
5

Przygotowanie

    Kompot
  1. Rabarbar umyć, pokroić. Jabłka umyć, oczyścić z gniazd nasiennych. Umieścić w Closed lid . Miksować 10 s/obr. 6
  2. Do Closed lid dodać obranego banana(jak ktoś lubi bardziej słodkie to można dać półtora) i 500 g wody(przegotowanej lub źródlanej) i gotować 10 min/100 C/obr. 1

    Jeśli zaczyna kipieć można podkręcić obroty do 3-3,5
  3. Zachowując ostrożność zmiksować 1 min/obr. 10

    Otrzymany kompot ma konsysntencje gęstego musu. Można go rozcieńczyć w Closed lid dolewając wody do poziomu max i mieszając 5s/obr. 5
  4. Przelać do naczynia do wystudzenia. Jeśli konsystencja nie odpowiada rozcieńczyć wg uznania.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Słodzić można nie tylko bananami. Można używać truskawek, daktyli.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy