3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Napój z rabarbaru - "ala kompot" / bez dodawania cukru


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Kompot

  • 1000 g wody, (około)
  • 500 g rabarbaru, umyty nie obierany pokrojony na kawałki
  • 1 banan, dojrzały, jako słodziwo
  • 2 jabłko, champion, mogą być inne, lecz to jest słodka odmiana, nie polecam kwaśnych ligoli
5

Przygotowanie

    Kompot
  1. Rabarbar umyć, pokroić. Jabłka umyć, oczyścić z gniazd nasiennych. Umieścić w . Miksować 10 s/obr. 6
  2. Do dodać obranego banana(jak ktoś lubi bardziej słodkie to można dać półtora) i 500 g wody(przegotowanej lub źródlanej) i gotować 10 min/100 C/obr. 1

    Jeśli zaczyna kipieć można podkręcić obroty do 3-3,5
  3. Zachowując ostrożność zmiksować 1 min/obr. 10

    Otrzymany kompot ma konsysntencje gęstego musu. Można go rozcieńczyć w dolewając wody do poziomu max i mieszając 5s/obr. 5
  4. Przelać do naczynia do wystudzenia. Jeśli konsystencja nie odpowiada rozcieńczyć wg uznania.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Słodzić można nie tylko bananami. Można używać truskawek, daktyli.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy