Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
1000 g
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 10/10/14
zmieniono dnia: 10/10/14

Składniki

owoców dzikiej róży

  • 1-1/5 litra wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Umyte i opłukane owoce wkładamy do naczynia miksującego zalewamy wrzącą wodą i ustawiamy temperaturę na 80 st. C / około 15 minut ogrzewamy ustawiając obroty na 2.

    Ogrzewanie przerywamy, skoro tylko owoce zmiękną ( należy unikać rozgotowania owoców).

    Następnie owoce miksujemy 6-7 przez ok. 1 min.

    Tak przygotowany sok przecieramy przez sitko.

    Można do smaku dosłodzić miodem lub cukrem.

    Sok nalewamy do butelek  i niezwłocznie pasteryzujemy w temp. 90C przez 15 minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

sok z owoców dzikiej róży

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 4, 2021 at 19:26

    agatron:
    Niestety mi też tmrc_emoticons.(
    Szkoda tylko tylu owoców róży, że poszły na marne :/

  • października 29, 2016 at 08:10

    Myślę, że szkoda wyrzucać, można do słoików i do herbatki dodawać na przykład

  • listopada 8, 2015 at 20:57

    Przykro mi, ale z tego przepisu wyszła mi jedynie pulpa z owoców dzikiej róży. Nie wiem, może to zależy od owoców. Nie pomogło przecieranie przez sito. Niestety moja praca poszła na marne. Soku nie ma, jest pulpa, ale jeszcze się łudzę, że wykorzystam do jakiegoś ciasta.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: