3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sok z owoców dzikiej róży


Wydrukuj:
4

Składniki

1000 g

owoców dzikiej róży

  • 1-1/5 litra wody
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Umyte i opłukane owoce wkładamy do naczynia miksującego zalewamy wrzącą wodą i ustawiamy temperaturę na 80 st. C / około 15 minut ogrzewamy ustawiając obroty na 2.

    Ogrzewanie przerywamy, skoro tylko owoce zmiękną ( należy unikać rozgotowania owoców).

    Następnie owoce miksujemy 6-7 przez ok. 1 min.

    Tak przygotowany sok przecieramy przez sitko.

    Można do smaku dosłodzić miodem lub cukrem.

    Sok nalewamy do butelek  i niezwłocznie pasteryzujemy w temp. 90C przez 15 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Myślę, że szkoda wyrzucać, można do...

    Zgłoszony przez ela0901 na października 29, 2016 at 10:10.

    Myślę, że szkoda wyrzucać, można do słoików i do herbatki dodawać na przykład

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przykro mi, ale z tego

    Zgłoszony przez agatron na listopada 8, 2015 at 20:57.

    Przykro mi, ale z tego przepisu wyszła mi jedynie pulpa z owoców dzikiej róży. Nie wiem, może to zależy od owoców. Nie pomogło przecieranie przez sito. Niestety moja praca poszła na marne. Soku nie ma, jest pulpa, ale jeszcze się łudzę, że wykorzystam do jakiegoś ciasta.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze