thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
30 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 09/6/11
zmieniono dnia: 09/3/17

Składniki

  • 800 g cukru
  • 800 g malin, przebranych, umytych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia włożyć maliny, potem cukier i zmiksować 6 s/obr. 5. 

    2. Podgrzewać 20 min/80°C/obr. 2.

    3. Przecedzić przez sito z drobnymi oczkami i rozlać do sparzonych wrzątkiem lub wyprażonych w piekarniku słoiczków. 

    4. Słoiczki odwrócić do góry dnem, pozostawić do przestygnięcia. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sok z malin

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 7, 2024 at 05:57
    4.0

    Zawsze przygotowywałam go podgrzewając owoce z odrobiną wody, ale wczoraj wypróbowałam ten sposób i już nigdy go nie zrobię. Oczywiście dodałam mniej cukru i gotowałam jeszcze 10 minut w temperaturze 80 stopni. Słoiki pasteryzowałam w piekarniku, żeby zapobiec zepsuciu. Doceniam przepis!
    run 3

  • sierpnia 23, 2022 at 16:57

    Sok jest przepyszny. Do tej pory zawsze robiłam parując owoce niewielką ilością wody, ale wczoraj zrobiłam z tego przepisu i nigdy wiecej nie zrobię innego. Oczywiście dałam mniej cukru i faktycznie zagotowałam całości jeszcze 10 minut w 80 stopniach. A żeby mięć pewność że się nie zepsuje zapasteryzowalam słoiczki w piekarniku. Dziękuję za przepis!!

  • sierpnia 25, 2021 at 23:40
    5.0

    Rewelacyjny sposób, szybko, łatwo i wygodnie Lol Daję tylko połowę mniej cukru Wink

  • lipca 6, 2020 at 15:48

    rnilka:
    Dobre pytanie 😁 sama chce teraz zrobić z czereśni i się zastanawiam... Próbowała Pani/Pan w końcu zrobić?

  • sierpnia 16, 2018 at 21:18
    5.0

    Agnieszka KJtmrc_emoticons.przetrzyma zimę, ja w zeszłym roku zrobiłam całkiem na zimno tzn tylko maliny zasypywałam dużą ilością cukru, nic nie grzałam i całą zimę przetrzymał mi w lodówce

  • sierpnia 16, 2018 at 21:15
    5.0

    Sok pyszny w sam raz będzie na zimowe wieczory, dziękuję za przepis 😊

  • lipca 5, 2018 at 21:16
    5.0

    Zrobiłam sok jak w przepisie dodatkowo zagotowałam po przetarciu jeszcze raz 10min na 80stopni i przelałam do butelek. Czy taki sok jest jakoś zapasteryzowany? Czy powinno sie te butelki zagotować? Czy przetrzyma zimę?
    Ogólnie sok pyszny. Dzieci juz drugą butle piją.a do zimy daleko 😉
    Z góry dziękuję za odp. Sok robiłam pierwszy raz w życiu. A tm od kilku tygodni więc zupełny świeżak ze mnie 🙄.
    Pozdrawiam

  • czerwca 14, 2018 at 21:00

    Czy ktoś probowal robic z tego przepisu sok z wisni?

  • stycznia 10, 2018 at 16:18

    Sok pyszny, dałam o połowę mniej cukru i jest idealny. 😁

  • października 4, 2017 at 20:42
    5.0

    Właśnie zrobiłam i jest wyśmienity. Nie wiem, czy wytrzyma do zimy, bo kusi wyglądem i zapachemtmrc_emoticons.)

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: