3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mleko z nerkowców w 3 minuty


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

  • 100 g orzechów nerkowca
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki syropu z agawy (opcjonalnie)
  • 6
    3min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Orzechy nerkowca i wodę umieszczamy w naczyniu miksującym (opcjonalnie syrop z agawy).
    2. Miksujemy 30-60s obrotów 10.
    3. Przelewamy mleko do słoika i wstawiamy do lodówki. Mleko może postać w lodówce do 4 dni.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jest to świetna alternatywa dla osób, które nie chcą pić mleka krowiego lub innych mlek roślinnych do których dodaje się mnóstwo cukru.
Bardzo lubimy to mleko ponieważ można jest przygotować w 3 minuty. Zero przecedzania przez gazę czy sitko. Mleko jest od razu gotowe do spożycia.
Osobiście nie dodajemy żadnych słodzików, mleko samo w sobie ma fajny smak.
Głównie używamy go do smoothies i płatków jaglanych.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ok, zrobione: rzeczywiście, robi się szybko....

    Zgłoszony przez Frelka na stycznia 12, 2022 at 19:56.

    Ok, zrobione: rzeczywiście, robi się szybko. Robiłam bez namaczania, orzechy zmieniły się dokładnie, przy piciu nie wyczuwa się żadnych cząsteczek.

    Ale Hm... w smaku jakieś takie... jałowe. Kupne jest bardziej orzechowe. Może ta proporcja 100g orzechów na 1 litr wody? Następnym razem spróbuje 100g orzechów na 400-500g wody.

    plus: tańsze niż kupne.


    edit: mleko zyskuje na smaku po nocy w lodowce. Wtedy jest pyyyychooota!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nie jest konieczne namaczanie orzechów?

    Zgłoszony przez Frelka na stycznia 12, 2022 at 15:37.

    nie jest konieczne namaczanie orzechów?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak te mleko smakuje z kawą? Jest podobne w smaku...

    Zgłoszony przez edyta1604 na listopada 15, 2019 at 22:31.

    Jak te mleko smakuje z kawą? Jest podobne w smaku do mleka krowiego?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze