3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mleko ryżowe


Wydrukuj:
4

Składniki

2 litr/litra/litry/litrów

  • 2 łyżki oleju kokosowego (lub innego)
  • 1000 gramów przegotowanej wody
  • 50 gramów ryżu brązowego, (lub białego)
  • 3 czubate łyżki wiórków kokosowych
  • 1/4 łyżeczki soli himalajskiej
  • 4 łyżki ksylitolu, (lub 3 łyżki cukru)
  • 500 gramów wody

Mleko ryżowe

  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Mleko ryżowe
  1. Ryż, wiórki kokosowe, sól i ksylitol (lub cukier) wsypać do naczyia miksującego.
  2. Dodać 500 g wody.
  3. Gotować 20 min/ 100 stopni/ obr 1.
  4. Zmiksować 2 min/ obr 10.
  5. Dodać olej kokosowy (lub inny) i 1000 g przegotowanej wody.
  6. Zmiksować 10 s/ obr 4.
  7. Przelać do słoików (można przez sitko, które zatrzyma ewentualne drobinki z ryżu i wiórków). Napój gotowy.
  8. Smacznego tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam dziś 4ty raz. Pyszne. Do wszystkiego. A...

    Zgłoszony przez beasol na października 24, 2019 at 15:58.

    Zrobiłam dziś 4ty raz. Pyszne. Do wszystkiego. A naleśniki palce lizać

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre, chociaż w smaku lekko przebija...

    Zgłoszony przez alicja205 na lutego 13, 2019 at 11:27.

    Bardzo dobre, chociaż w smaku lekko przebija kokos więc nazwałaabym je mleko ryżowo - kokosowe. Na pewno wejdzie na stałe do mojego menu tmrc_emoticons.) Aaaa i dałam mniej ksylitolu. Trzy płaskie łyżki jest oki. Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre mleko Z przepisu wychodzi neutralne w smaku...

    Zgłoszony przez cookjk na grudnia 28, 2017 at 21:29.

    Dobre mlekotmrc_emoticons.) Z przepisu wychodzi neutralne w smaku o niezbyt gęstej konsystencji.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze