Tu jesteś:
4
Składniki
1 butelka/butelki/butelek
mleko czekoladowe
- 1 batat, ok.250g
- 8-10 suszonych daktyli, bez siarkowych
- 1 łyżek masła orzechowego, opcjonalnie
- 2 łyżki kakao naturalne, niesłodzone
- 1000 gramów wody
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Batata myjemy obieramy wrzucamy do"Blokada naczynia miksującego" razem z daktylami bez pestek, zalewamy wodą gotujemy 100st./10min/obr.1
- Lekko studzimy ok.80 st. dodajemy masło orzechowe i kakao, miksujemy 2min/obr.10
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeszcze pyszniejsze po schłodzeniu. Można trzymać w lodówce do 3 dni.
Uwaga po dodaniu do szklaneczki mleka z batatów 1 espresso, wychodzi niebiańska kawa.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJuż szybciutko poprawiłam
Już szybciutko poprawiłam
bez wody?
bez wody?