3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Lemoniada.01 - Roberto


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Lemoniada.01 - Roberto

  • 3 cytryny, ze skórką, przekrojone na pół
  • 1000 g wody, niegazowana, schłodzona
  • 50-100 g cukru
  • 10 kostek lodu
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania
  1. Cytryny ściąć z obu końców i usunąć te miejsca na skórce, które wyglądają źle.
  2. Do naczynia miksującego włożyć pokrojone cytryny.
    Dodać 500 g wody i cukier (60g jest optymalnie), przytrzymać miarkę, rozdrobnić 2 s/obr. 10.
  3. Dodać pozostałe 500 g wody, włożyć koszyczek i przytrzymując go ręką przecedzić lemoniadę do dzbanka.
  4. Lemoniadę podawać bezpośrednio po przygotowaniu z dodatkiem kostek lodu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

UWAGA! To nie jest mój autorski przepis. Jest on kopią istniejącego i wprowadziłem go na własne potrzeby.

Do przygotowania lemoniady najlepiej wybrać nieduże cytryny z gładką, błyszczącą skórką - są bardziej soczyste i mają mniej białych błonek.

Ilość cukru można dopasować do osobistych preferencji.

Smak lemoniady można wzbogacić dodając w punkcie 2. kilka listków świeżej mięty lub melisy.

Zamiast cytryn można użyć limonek, 2 małych pomarańczy lub 1 grejpfruta, pokrojonego w ćwiartki.

Cukier biały można zastąpić miodem, cukrem trzcinowym lub słodzikiem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy