Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Kompot
- 500 g rabarbaru
- 100 g cukru brązowego
- 1600 g wody
-
6
25min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
1. rabarbar obrać, umyć i pokroić w mniej więcej 1 cm kawałki
2. wrzucić do
"Blokada naczynia miksującego" , dodać cukier i wodę
3. gotować 12-15 min/100st/
"Obroty wsteczne" 1
Przygotowanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Po ugotowaniu wystudzić i podawać jako pyszny dodatek np. do niedzielnego obiadu. Można dosłodzić, jeśli dla kogoś jest nadal kwaśny.
SMACZNEGO !
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz