3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Penne z sosem szpinakowo-serowym


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 150 g sera pleśniowego, (wg upodobań - ja dałam ser gorgonzola)
  • 200 g śmietany do zup i sosów 18% (np. Łaciata)
  • 50 g masła
  • 450 g szpinaku rozdrobnionego mrożonego, (pokruszonego na małe kawałki)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula duza, pokrojona na kawałki
  • 250 g makaronu penne
5

Przygotowanie

  1. czosnek i cebulę dusimy na maśle 5 min 90 st.C .Dodajemy Szpinak,   i śmietanę gotujemy 15 min. / 100 st. C/ obr. 2. Dokładamy ser pleśniowy pokrojony w kostkę i gotujemy jeszcze 2 min. / 100 st. C / obr. 2. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku (po spróbowaniu, bo ser ma dość intensywny smak).

    Podajemy z ugotowanym makaronem penne.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy