3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Perfekcyjny ryż do sushi


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

Perfekcyjny ryż do sushi

  • 200 gramów ryżu do sushi
  • 1 litry wody
  • 6
    38min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Ryż do sushi płuczemy: można to zrobić na sitku pod bieżącą wodą, bądź w misce, kilkukrotnie wymieniając wodę, dopóki woda wlana do ryżu przestanie być mętna.
    2. Ryż umieszczamy w koszyczku.
    3. Do naczynia wlewamy 1 litr wody.
    4. Gotujemy: 18min/VAROMA/4Obroty wsteczne.

    Po zakończeniu ryż przekładamy do naczynia i studzimy.
    Ryż wychodzi idealny, zdecydowanie lepszy niż przy tradycyjnym gotowaniu na gazie.

    Przepis pochodzi z australijskiej przepisowni.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli potrzebujemy więcej ryżu (200 gram wystarcza na rolki dla 2 osób), czas gotowania i ilość wody pozostawiamy takie same, wystarczy dołożyć ryżu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy