Składniki
0 porcja/porcje/porcji
makaron kupny
- ser żółty, w plastrach
- 1 porcje por (biała część)
- 500 gramów makaron świderki
sos
- 3 łyżek mąki pszennej
- 1 łyżeczek przyprawy Vegeta
- 1 łyżeczek soli
- 0,5 litry wody
- 2 kostek kostka rosołowa
- 1 porcje por
- mleko 3,2%
-
6
25min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Ugotować makaron
2. Włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" Por rozdrobnić 5s/obr.5
3. Wymieszać Por z ugotowanym makaronem w naczyniu żaroodpornym
4. SOS:Por pokroić na kawałki dodać wodę, kostki rosołowe, sól, Vegete gotować 6min/100st./obr 1
Mleko z Mąką wymieszać aby miało konsystencję luźną do zagęszczenia. wlać do sosu miksować 11s/obr 5-7
Zalać wcześniej przygotowany makaron z porem ( NIE MIESZAĆ!)
Obłożyć górę serem pokrojonym w plastry i piec w piekarniku 180st aż ser się nie rozstopi około 15-20min
Makaron zapiekany z Porem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
do sosu można dodać więcej przypraw jak pieprz cayena itp.
Fajnie również smakuje jak jeszcze doda się grzyby do ptk 3
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWygląda całkiem apetycznie.
Wygląda całkiem apetycznie. Odkładam do przetestowania w niedalekiej przyszłości.
Jacek
"Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"