3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MAKARON DO RAMEN Z WODĄ KANSUI (ALKALICZNĄ)


Wydrukuj:
4

Składniki

MAKARON DO RAMEN

  • 325 g mąka pszenna
  • 150 g woda
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej, pieczona 1h w 120st.
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Makaron
  1. 1.Do Blokada naczynia miksującego wlewamy wodę, funkcja czajnik 60st.
    2.Wsypujemy sól oraz pieczoną sodę(wskazówka) 30sek./3,5obr.
    3.Dodajemy mąkę 3min/Ciasto

    Ciasto o konsystencji grudek wyjmujemy na blat i ugniatamy dłońmi w jedną kulę.
    Zawijamy w wilgotną ściereczkę i odstawiamy na 1h w temp.pokojowej.

    Rozwałkowujemy na gr 1mm i tniemy w 15cm pasy. oprószamy mąką zwijamy w rulon i tniemy nożem w cienkie paski lub korzystamy z maszynki do makaronu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

KANSUI to woda alkaliczna uzyskuje się ją poprzez dodanie węglanu sodu. W domowych warunkach można uzyskać węglan sodu wyprażając sodę oczyszczoną w piekarniku w płaskim naczyniu. 1 godzina w 120stopniach.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy