Pierozki z dynia i ricotta Przepis jest nieprzetestowany
Author picture veronicab71
utworzono: 10/6/12 zmieniono dnia: 10/4/13

3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2


Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierozki z dynia i ricotta

Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Okrasa
  • maslo lub margaryna
  • parmezan, tarty
  • szalwia, suszona
  • orzeszki pinii
Nadzienie
  • 100 gramów orzechów włoskich, zmielonych (3sek / obr 8)
  • szczypta imbiru i galki muszkatolowej
  • sól, pieprz do smaku
  • 350 gramów serka ricotta
  • 350 gramów dyni
Ciasto
  • 30 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 250 gramów cieplej wody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 280 gramów maki na pierogi
  • 6
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Nadzienie: dynie obrac, pokroic na kawalki, upiec w piekarniku: 200° / ok. 20min. Lekko przestudzic. Wlozyc do Closed lid: 3-4 sek / obr 5. Dodac pozostale skladniki: 10sek / obr 3, odlozyc. Do czystego Closed lid wlozyc skladniki na ciasto: 2 min / Dough mode. Wyjac, wyrobic troche rekoma, dodac maki, ile potrzeba. Ciasto musi byc elastyczne, miekkie. Rozwalkowac ciasto, wykrawac krazki, nakladac nadzienie, sklejac. Gotowac w osolonej wodzie. Przygotowac okrase: na malej patelni rozpuscic margaryne, dodac szalwie, po kilku sekundach zdjac z ognia. Polac pierogi, posypac parmezanem, nastepnie orzeszkami.

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Polecampyszne
    Zgłoszony przez Marzena2374 na października 21, 2016 at 17:36.

    PolecamSmilepyszne Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam dynię,  może podejme to
    Zgłoszony przez gabi49 na października 4, 2013 at 23:03.

    Mam dynię,  może podejme to ryzyko i zrobię. Ciekawe , która pierwsza zamelduje, że zrobiła? tmrc_emoticons.;) Love

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam szczerze i ròwniez
    Zgłoszony przez veronicab71 na października 4, 2013 at 23:03.

    Polecam szczerze i ròwniez pozdrawiam wszystkie kolezanki kuchareczki, bardzo serdecznie Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z dynią -  ciekawy przepis
    Zgłoszony przez smoczek na października 4, 2013 at 20:22.

    Z dynią -  ciekawy przepis tmrc_emoticons.;)  Właśnie wybieram się  po dynię ,poniewaz będę piekła chlebek z dynią. Chyba dam radę i pierogom.Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aż ślinka cieknie , zrobię
    Zgłoszony przez Moniagut na października 4, 2013 at 20:21.

    Aż ślinka cieknie , zrobię napewno  tmrc_emoticons.)

     

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No takich to jeszcze nie
    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 4, 2013 at 10:54.

    No takich to jeszcze nie jadłam. Jak ten przepis brzmi smakowicie! Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" width="19" height="19"> Pozdrawiam. L.A.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypròbuj i daj znac czy
    Zgłoszony przez veronicab71 na października 8, 2012 at 23:44.

    Wypròbuj i daj znac czy smakowaly Big Smile Love Love Love Cooking 1

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Koniecznie dodaję do
    Zgłoszony przez Maszoperia na października 8, 2012 at 23:32.

    Koniecznie dodaję do wypróbowania, dziękuję za przepis, pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypròbujcie dziewczyny,
    Zgłoszony przez veronicab71 na października 6, 2012 at 20:18.

    Wypròbujcie dziewczyny, dobre, delikatne Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Vercia bardzo lubię pierogi
    Zgłoszony przez magi1 na października 6, 2012 at 19:05.

    Vercia bardzo lubię pierogi ale z dynią jeszcze nie robiłam, wyprobuję napewno tmrc_emoticons.D dzieki za przepisik tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko  pierogi wyglądają
    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 6, 2012 at 17:14.

    tmrc_emoticons.) Cooking 10 Veroniko  pierogi wyglądają na pyszne, jeszcze takich nie jadłam  tmrc_emoticons.)Koniecznie wypróbuję  Love Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze