Tu jesteś:
4
Składniki
OMLET
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- 1.Do czystego i suchego
"Blokada naczynia miksującego" wkładamy 3 białka ,sól. Zakładamy motylek. 2,5min/3,5obr.
2.Zdejmujemy motylek. Dodajemy 3 żółtka,mąkę oraz proszek do pieczenia 6sek/3,5obr.
3.Zdejmujemy pokrywkę i mieszamy masę kopystką.
4.Masę wylewamy na rozgrzaną na średnim ogniu patelnię wysmarowaną tłuszczem i smażymy z obu stron do zrumienienia.
5.Podajemy z dowolnymi dodatkami: dżem,powidła,owoce,nutella,płatki migdałów...
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyszedł super! Piękny, puszysty! Mega!!!😍
Wyszedł super! Piękny, puszysty! Mega!!!😍