3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki po rusku


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

farsz

  • 250 g twarogu
  • 250 g ziemniaków
  • 1 łyżeczek soli
  • 1 łyżeczek majeranku
  • 2 łyżeczek prażonej cebulki, gotowej

naleśniki

  • 125 g mąki
  • 20 g Masla
  • 125 g wody
  • 125 g mleka
  • 0,5 łyżeczek soli
  • 1 jajka cale
5

Przygotowanie

    naleśniki
  1. Z książki podstawowej: masło 2 minuty 60stopni obr 3, reszta składników 20 sek/obr 4, przelewamy do innego naczynia, myjemy tM

  2. Do naczynia wrzucamy ugotowane ziemniaki 5s/obr.4, dorzucamy twaróg, cebule, sól i mielimy kilka sekund/wsteczne/obr.5 tylko tyle żeby dobrze wymieszać.

    Farsz nakładamy na ugotowane naleśniki i zwijamy w rulon. Kroimy na 4 części. Na patelni rozgrzewamy masło klarowame lub odrobine oleju i posmażamy na złoto.

    Podajemy z kwaśną śmietaną.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • jagodamika napisał: Niestety

    Zgłoszony przez biegamzchtmo na kwietnia 13, 2016 at 11:00.

    jagodamika

    Niestety nam nie smakowały.

    Dziś będę chciał przetestować przepis, więc pytanie dlaczego nie smakowały, co było nie tak?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety nam nie smakowały.

    Zgłoszony przez jagodamika na marca 20, 2016 at 18:03.

    Niestety nam nie smakowały.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze