3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Letnia tarta z warzywami w ciescie winnym


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 120 gramów wina białego wytrawnego
  • 75 gramów oleju z oliwek
  • 45 gramów wody
  • 450 gramów mąki
  • spora szczypta soli
  • rozmaryn

Nadzienie

  • 3 srednie cukinie
  • 100 gramów baklazana
  • 1 papryka (pòl zòltej, pòl czerwonej)
  • 150 gramów miekkiego zòltego sera ( np. gouda)
  • ewentualnie: 2 pomidory i kulka mozzarelli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto: do Closed lid wkladamy wszystkie skladniki: 1,5min / Dough mode. Forme wykladamy papierem. Ciasto lekko wyrabiamy rekoma ( bedzie wygladalo jak kruszonka), rozwalkujemy, wkladamy do formy. Przygotowujemy nadzienie: cukinie i baklazan kroimy na plastry i wraz z papryka ( oczyszczona), grilujemy. Ser rozdrabniamy: 5sek / obr 5. ( jesli dodajemy pomidory- kroimy je na duza kostke; jesli dodajemy tez mozzarelle- rozdrabniamy: 3-4sek / obr 5). Na ciasto nakladamy cukinie- ser- baklazan- ser- ewentualnie, pomidory- mozzarelle (pomidoròw nie nalezy klasc na spòd ciasta, bo zmieknie wszystko). Pieczemy w nagrzanym piekarniku: 30-40min / 180°. Studzimy.

    Jesli zostanie nam troche ciasta, robimy "cukierki" z paròwkami, dzieci sie napewno uciesza.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz