3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

krokiety z mięsem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

nadzienie

  • 300 g mięsa z rosołu
  • 1 jajo
  • sól i pieprz do smaku

ciasto

  • 200 g mąki
  • 2 jaja
  • 2,5 MT mleka
  • 2,5 MT wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • olej do smażenia
  • 1 jajko rozbełtane ,bułka tarta do obtoczenia,olej do smazenia
5

Przygotowanie

    krokiety
  1. * na środek naleśnika układamy mięso 

    * zwijamy krokiety - wg uznania tmrc_emoticons.) 

    * każdego krokieta maczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron 

  2. ciasto
  3. * wszystkie składniki na ciasto wkładamy do naczynia miksującego - czas 20 s / obr 5

    * smażymy naleśniki - odstawiamy do ostygnięcia

  4. nadzienie
  5. * mięso mielimy w maszynce do mielenia - doprawiamy do smaku 

    * dodajemy jajko i dokładnie mieszamy - jeśli mięso jest zbyt suche dodajemy wodę

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

idealne do barszczyku tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz