Składniki
4 osoba/osoby
nadzienie
- 300 g mięsa z rosołu
- 1 jajo
- sól i pieprz do smaku
ciasto
- 200 g mąki
- 2 jaja
- 2,5 MT mleka
- 2,5 MT wody
- 1/2 łyżeczki soli
- olej do smażenia
- 1 jajko rozbełtane ,bułka tarta do obtoczenia,olej do smazenia
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
* na środek naleśnika układamy mięso
* zwijamy krokiety - wg uznania
* każdego krokieta maczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron
* wszystkie składniki na ciasto wkładamy do naczynia miksującego - czas 20 s / obr 5
* smażymy naleśniki - odstawiamy do ostygnięcia
* mięso mielimy w maszynce do mielenia - doprawiamy do smaku
* dodajemy jajko i dokładnie mieszamy - jeśli mięso jest zbyt suche dodajemy wodę
krokiety
ciasto
nadzienie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
idealne do barszczyku
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMięso można zmielić, w thermomixie, obr. 5, 20...
Mięso można zmielić, w thermomixie, obr. 5, 20 sekund.
dobry przepis, tylko źle napisany
dobry przepis, tylko źle napisany
Czy mieso zawijamy w
Czy mieso zawijamy w nalesniki surowe? Nigdy tak jeszcze nie robilam, zawsze gotowalam w rosolku najpierw...
2,5 MT ...to 2,5 miarki
2,5 MT ...to 2,5 miarki thermomixa?