3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kasza jaglana na słodko


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Kasza jaglana na słdko3/4 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki wody szczypta soli garść borówek amerykańskich 1 łyżeczka ziaren sezamu 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżeczka masła mieszanka bakaliowa fitt: słonecznik, dynia, jagody goi, rodzynki

  • 150 g kaszy jaglanej
  • 300 g wody
  • 1 szczypty soli
  • garść borówek amerykańskich
  • 1 łyżeczki ziaren sezamu
  • 1 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczki masła
  • mieszanka bakaliowa fit: słonecznik, dynia, jagody goi, rodzynki
  • 6
    40min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1.Najpierw gotujemy dwie szklanki wody ze szczyptą soli. W międzyczasie partiami płuczemy na sitku kaszę jaglaną.


    2.Gotujemy bez przykrycia około 10 minut zważając na moment kiedy cała woda wyparuje. Nie mieszkamy. Po zdjęciu z ognia przykrywamy pokrywką na co najmniej 5 minut.


    3.Kaszę przekładamy do miseczki, mieszamy ją z łyżką masła, które powinno się samo rozpuścić i posypujemy cukrem trzcinowym.


    4.Dodajemy umyte borówki, mieszankę bakaliową i posypujemy sezamem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszne śniadanie na ciepło, mój pomysł...

    Zgłoszony przez ReginaKowal na lutego 25, 2017 at 15:34.

    Pyszne śniadanie na ciepło, mój pomysł fit zamiast cukru może syrop z agawy ? Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze