Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Kasza jaglana na słdko3/4 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki wody szczypta soli garść borówek amerykańskich 1 łyżeczka ziaren sezamu 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżeczka masła mieszanka bakaliowa fitt: słonecznik, dynia, jagody goi, rodzynki
- 150 g kaszy jaglanej
- 300 g wody
- 1 szczypty soli
- garść borówek amerykańskich
- 1 łyżeczki ziaren sezamu
- 1 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczki masła
- mieszanka bakaliowa fit: słonecznik, dynia, jagody goi, rodzynki
-
6
40min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1.Najpierw gotujemy dwie szklanki wody ze szczyptą soli. W międzyczasie partiami płuczemy na sitku kaszę jaglaną.
2.Gotujemy bez przykrycia około 10 minut zważając na moment kiedy cała woda wyparuje. Nie mieszkamy. Po zdjęciu z ognia przykrywamy pokrywką na co najmniej 5 minut.
3.Kaszę przekładamy do miseczki, mieszamy ją z łyżką masła, które powinno się samo rozpuścić i posypujemy cukrem trzcinowym.
4.Dodajemy umyte borówki, mieszankę bakaliową i posypujemy sezamem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne śniadanie na ciepło, mój pomysł...
Pyszne śniadanie na ciepło, mój pomysł fit zamiast cukru może syrop z agawy ?