3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kartacze z nadzieniem mięsno - pieczarkowym


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • Ciasto:
  • 600 g surowych ziemniaków, obrane, pokrojone
  • 500 g gotowanych ziemniaków
  • 200 g mąki ziemniaczanej
  • 1 żółtko
  • 1/2 łyżeczki soli
  • Farsz:
  • 250 g mięsa gotowanego ( np. z rosołu)
  • 250 g pieczarek, obrane
  • 1 cebula, obrana, pokrojona na ćwiartki
  • 1 łyżka masła
  • do smaku: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Przygotowanie ciasta.

    Do naczynia miksującego włożyć surowe ziemniaki- rozdrobnić przy pomocy kopystki -15 s / obr.8 Wyłożyć na gazę lub ściereczkę i mocno odcisnąć.

    Do wytartego do sucha naczynia dajemy ugotowane ziemniaki i mąkę , rozdrabniamy - 10 s / obr.5

    Dodajemy, odciśnięte surowe ziemniaki, żółtko i sól- wyrabiamy - 30 s / obr. Dough mode

    Przygotowanie farszu:

    Do naczynia wkładamy mięso i rozdrabniamy go 10 s / obr 7. Przekładamy do innego naczynia.

    Rozdrabniamy cebulę 3 s / obr 7, przekładamy na patelnię.

    Do naczynia wkładamy pieczarki i rozdrabniamy 5 s / obr. 6 . Przekładamy na patelnię, dodajemy masło, sól, pieprz, przyprawę uniwersalną i podsmażamy.

    Do naczynia wkładamy zmielone mięso i podsmażone pieczarki - mieszamy 10 s / obr.4.

    Ciasto wykładamy na posypaną mąką ziemniaczaną stolnicę, dzielimy na 8 części. Z każdej części formujemy podłużny placek, nakładamy farsz i zawijamy ciasto, formując podłużne kluski.

    Wkładamy do osolonego wrzątku, gdy wypłyną, gotujemy 15 min.

    Podajemy polane skwarkami lub  sosem pieczarkowym.

     

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Katastrofa Zmarnowaam 3h w kuchni ciasto si...

    Zgłoszony przez be tinka na lipca 6, 2017 at 13:48.

    Gentle stir setting Katastrofa tmrc_emoticons.( Zmarnowałam 3h w kuchni, ciasto się przepotwornie klei, na podwójną porcję ziemniaków musiałam dodać, bez przesady, kilo mąki. Ręce jak w gipsie, w kuchni pobojowisko, a kluski jak kamienie przez tą mąkę. Ziemniaki byly odcisniete do suchej nitki, wyjecie masy z misy tez graniczylo z cudem tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • moze i ja sie skusze tylko srednio przepadam za...

    Zgłoszony przez dajana886 na listopada 10, 2016 at 15:58.

    moze i ja sie skusze tylko srednio przepadam za pieczarkami :/ cos w zamian moge dac???

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • no i ja musze sprobowac

    Zgłoszony przez sasia na października 16, 2015 at 22:49.

    no i ja musze sprobowac tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  

    Zgłoszony przez jagodki3 na grudnia 8, 2013 at 19:20.

    tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest mega!!! ja robię

    Zgłoszony przez jagodki3 na grudnia 8, 2013 at 19:18.

    Przepis jest mega!!! ja robię większą ilość i mrożę. Ostatnio zrobiłam w kształcie pyzy i też było super. Polecam spróbować polane kwaśną śmietaną tmrc_emoticons.8)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi również na nie ciekinie

    Zgłoszony przez degustacja na grudnia 4, 2013 at 13:16.

    Cooking 1

    Mi również na nie ciekinie ślinka, jadałam je na stołówce w czasie przerwy obiadowej jak studiowałam w Kielcach.......

    Pychotttttta

    Kasieńka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi również na nie ciekinie

    Zgłoszony przez degustacja na grudnia 4, 2013 at 13:12.

    Mi również na nie ciekinie ślinka, jadałam je na stołówce w czasie przerwy obiadowej jak studiowałam w Kielcach.......

    Pychotttttta

    Kasieńka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam kartacze,ale nigdy

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 7, 2012 at 20:00.

    Uwielbiam kartacze,ale nigdy ich nie robiłam tmrc_emoticons.( Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ten przepis mi uciekl ....

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 7, 2012 at 13:10.

    Ten przepis mi uciekl .... Znam, pyszne, choc w TM jeszcze nie robilam.  Ale teraz zrobie Big Smile  Przepisy z dziecinstwa... tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.p ... najlepszetmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jadłam kiedyś kartacze i

    Zgłoszony przez magi1 na października 7, 2012 at 12:44.

    Jadłam kiedyś kartacze i bardzo mi smakowały tmrc_emoticons.D muszę sama je sprobować zrobić tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • sa bardzo dobre

    Zgłoszony przez maria.splawska@neostrada.pl na listopada 19, 2011 at 23:30.

    sa bardzo dobre tmrc_emoticons.8)

    maria62

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kiedyś moja babcia robiła

    Zgłoszony przez jablonm na czerwca 17, 2011 at 13:38.

    Kiedyś moja babcia robiła takie rzeczy-tylko my to nazywamy szare kluski-sa super.Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzisiaj zrobiłam wyszły

    Zgłoszony przez gosiaczek180163 na lutego 1, 2011 at 00:13.

    dzisiaj zrobiłam wyszły pyszne polecam Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze