3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gnocchi po rzymsku


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

  • 1000 gramów mleka
  • 1 łyżeczki soli
  • galka muszkatolowa, wg gustu
  • 60 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 70 gramów parmezanu, tartego
  • 2 zòltka
  • 250 gramów kaszy manny
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc : mleko, sòl galke, 20g masla: 12min / 100° / obr 3. Dodac ( wsypujac stopniowo przez otwòr pokrywki), na obr 3 - 40g parmezanu, zòltka, kaszke: 8min / 90° / obr 2, od czasu do czasu mieszajac tez kopystka. Wyjac, rozwalkowac na grubosc ok. 1cm, zostawic do przestygniecia. Miarka wycinac kòleczka, ukladac na natluszczonej blaszce, lekko nakladajac na siebie. Na wierzch dodac maslo (jak na zdjeciu) i parmezan. Piec w goracym piekarniku: 200° / ok. 20min. Podawac od razu, na bialo, z ulubionym sosem, itd....

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Skrawki po wycieciu kòleczek mozna pociac w paseczki, dodac np. sos pomidorowy, tarty parmezan, rozdrobniona mozzarelle i zapiec. Wyjdzie swietna zapiekanka o innym smaku.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mnie ciasto wyszło takie

    Zgłoszony przez ajcyrtap na stycznia 25, 2014 at 23:10.

    Mnie ciasto wyszło takie bardzo miękkie i klejące - zupełnie nie nadawało się do rozwałkowania. Macie jakiś pomysł, co trzeba zrobić, aby było bardziej zbite i dało się rozwałkować? Z chęcią zrobiłabym drugie podejście tmrc_emoticons.) Ubielbiam gnocchi  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobranoc i Tobie, Elu :love: 

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 9, 2012 at 00:57.

    Dobranoc i Tobie, Elu Love  I 1000 buziaczkòw Big Smile Big Smile Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Oj znam to nasze

    Zgłoszony przez ElaK na listopada 9, 2012 at 00:12.

    tmrc_emoticons.)  Oj znam to nasze "mamciowanie" pieskom  tmrc_emoticons.)  Trzy lata temu, jak dostałam 6-tygodniową Wegę (owczarka niemieckiego), to przez ponad tydzień spałam razem z nią na jej posłaniu  Big Smile  Ja na siedząco, oparta o ścianę a ona na moich kolanach  Love  Bardzo tęskniła i szkoda mi jej było, że tak wyje po nocach.  tmrc_emoticons.)  Dobranoc Verciu, śpij dobrze i szybko, bo do rana niedaleko  tmrc_emoticons.)   Ja też już kończę to dzisiejsze posiedzenie  Love  Buziaczki  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :D  Elu, ja spalam prawie na

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 9, 2012 at 00:06.

    tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  Elu, ja spalam prawie na siedzaco Big Smile  To pies nie chcial spac i dotrzymywalam mu towarzystwa tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ElaK napisał: Pancio mam

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 8, 2012 at 23:38.

    ElaK


    Pancio mam przepis na bardzo dobry keks. To przepis z zeszytu mojej Kochanej Babci   Love  Piekę go chyba od 20 lat, zawsze ok miesiąc przed Świętami. Wszystkim bardzo smakuje. Postaram się go wpisać ale na razie bez zdjęć  tmrc_emoticons.)  



    Mam kilka przepisòw, ale poczekam i ja na przepis Eli Big Smile  Moje nie sa "babcine" , a ciut nowsze tmrc_emoticons.;) Mysle, ze bedzie smaczny, ten, Eli.... tak jak kiedys robily babcie.... pycha tmrc_emoticons.p  A jak zrobie mòj, to tez podam, tak dla odmiany Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażyna Kamińska

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 8, 2012 at 23:33.

    Grażyna Kamińska


    Veroniko nie znam tej potrawy tmrc_emoticons.(  czy to jest przekąska? czy może być drugie danie? Cooking 10 Pozdrawiam serdecznie Love tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.D Big Smile Elu ja tez czekam na Twój przepis na pyszny keks tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)



    Grazynko, to jest 1 danie - tzw. kopytka po rzymsku tmrc_emoticons.;) Podane z jakims sosem albo tak, jak jest w przepisie, na bialo, obok jakas salatka, suròwka, czy warzywa z Varomy i caly obiad gotowy tmrc_emoticons.;)  Kompletny Big Smile Big Smile  Buziaczki Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oj to super!czuje,ze mialam

    Zgłoszony przez pancio na listopada 8, 2012 at 21:20.

    Oj to super!czuje,ze mialam nosa zeby zwròcic siè z tà prosbà wlasnie do Ciebie.Dzièkuje!Nie szkodzi ze bez zdjècia - smak siè liczy i to pewnie bardzo dobry bo babciny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko nie znam tej potrawy

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na listopada 8, 2012 at 21:16.

    Veroniko nie znam tej potrawy tmrc_emoticons.(  czy to jest przekąska? czy może być drugie danie? Cooking 10 Pozdrawiam serdecznie Love tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.D Big Smile Elu ja tez czekam na Twój przepis na pyszny keks tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pancio mam przepis na bardzo

    Zgłoszony przez ElaK na listopada 8, 2012 at 20:40.

    Pancio mam przepis na bardzo dobry keks. To przepis z zeszytu mojej Kochanej Babci   Love  Piekę go chyba od 20 lat, zawsze ok miesiąc przed Świętami. Wszystkim bardzo smakuje. Postaram się go wpisać ale na razie bez zdjęć  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis bardzo lubię

    Zgłoszony przez magi1 na listopada 8, 2012 at 17:57.

    Super przepis bardzo lubię gnocchi tmrc_emoticons.D napewno zrobię tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potrzebujè przepis na

    Zgłoszony przez pancio na listopada 8, 2012 at 14:17.

    Potrzebujè przepis na dooooobry,bakaliowy keks na swièta.I tak sobie mysle, ze Vercia stwòrca super przepisòw cos wymysli dobrego dla nas? Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • My tez lubimy gniocchi alla

    Zgłoszony przez pancio na listopada 8, 2012 at 14:11.

    My tez lubimy gniocchi alla romana,mozna tez podawac z maslem i bulkà tartà jak nasze polskie leniwe perogi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko, kolejny super

    Zgłoszony przez ElaK na listopada 8, 2012 at 07:49.

    Veroniko, kolejny super przepis  tmrc_emoticons.)  na pewno wypróbuję. Dziewczyno Ty spać nie możesz??? Love   O 3 w nocy po kuchni się krzątasz?   Cooking 7   tmrc_emoticons.)    tmrc_emoticons.D   

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze