3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cukinia faszerowana mięsem


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Cukinia faszerowana mięsem

  • 3 małe cukinie
  • 50 g sera żółtego
  • 550 g wody
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łodyżki zielonej pietruszki
  • 200 g mięsa mielonego, wołowina wieprzowina lub kurczak
  • 1 jajko
  • 1/3 łyżeczki pieprz, mielony
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 25 g bułki tartej
5

Przygotowanie

  1. • 1. Cukinie umyć, obrać obieraczką do warzyw, przekroić wzdłuż na pół, ułożyć połówki w dolnej części i na środkowym poziomie Varomy, Varomę odłożyć na bok.

    • 2. Włożyć ser do Blokada naczynia miksującego, posiekać 3 s / prędkość 8, włożyć do miski i odstawić.

    • 3. Wlej 500 g wody do naczynia miksującego, włóż nasadkę Varoma do cukinii i gotuj przez 20 min / Varoma / obr. 1.

    • 4. Pozwól cukinii ostygnąć, wylej wodę z miski. Łyżką lub specjalnym nacięciem (nożem zamkowym) wyjąć wewnętrzną część cukinii i odstawić na bok.

    • 5. Rozgrzej piekarnik do 220°C. Do naczynia miksującego włożyć czosnek i pietruszkę, posiekać 3 s/obr. 8.

    • 6. Dodać mięso mielone, jajko, pozostałe 50 g wody, pieprz, sól, krakersy i miąższ z cukinii, mieszać 10 s //obr. 5.

    • 7. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem, cukinię nadziewamy masą z miski, posypujemy posiekanym serem i pieczemy w piekarniku w temperaturze 220°C przez 20 minut.
10
11

Porady

podawaj cukinię z kwaśną śmietaną - zwykłą lub wegańska


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy