thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

Cukinia faszerowana mięsem

  • 3 małe cukinie
  • 50 g sera żółtego
  • 550 g wody
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łodyżki zielonej pietruszki
  • 200 g mięsa mielonego, wołowina wieprzowina lub kurczak
  • 1 jajko
  • 1/3 łyżeczki pieprz, mielony
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 25 g bułki tartej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. • 1. Cukinie umyć, obrać obieraczką do warzyw, przekroić wzdłuż na pół, ułożyć połówki w dolnej części i na środkowym poziomie Varomy, Varomę odłożyć na bok.

    • 2. Włożyć ser do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , posiekać 3 s / prędkość 8, włożyć do miski i odstawić.

    • 3. Wlej 500 g wody do naczynia miksującego, włóż nasadkę Varoma do cukinii i gotuj przez 20 min / Varoma / obr. 1.

    • 4. Pozwól cukinii ostygnąć, wylej wodę z miski. Łyżką lub specjalnym nacięciem (nożem zamkowym) wyjąć wewnętrzną część cukinii i odstawić na bok.

    • 5. Rozgrzej piekarnik do 220°C. Do naczynia miksującego włożyć czosnek i pietruszkę, posiekać 3 s/obr. 8.

    • 6. Dodać mięso mielone, jajko, pozostałe 50 g wody, pieprz, sól, krakersy i miąższ z cukinii, mieszać 10 s //obr. 5.

    • 7. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem, cukinię nadziewamy masą z miski, posypujemy posiekanym serem i pieczemy w piekarniku w temperaturze 220°C przez 20 minut.

Porady

podawaj cukinię z kwaśną śmietaną - zwykłą lub wegańska

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Cukinia faszerowana mięsem

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: