Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Cukinia faszerowana mięsem
- 3 małe cukinie
- 50 g sera żółtego
- 550 g wody
- 4 ząbki czosnku
- 4 łodyżki zielonej pietruszki
- 200 g mięsa mielonego, wołowina wieprzowina lub kurczak
- 1 jajko
- 1/3 łyżeczki pieprz, mielony
- 1/2 łyżeczki soli
- 25 g bułki tartej
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- • 1. Cukinie umyć, obrać obieraczką do warzyw, przekroić wzdłuż na pół, ułożyć połówki w dolnej części i na środkowym poziomie Varomy, Varomę odłożyć na bok.
• 2. Włożyć ser do"Blokada naczynia miksującego" , posiekać 3 s / prędkość 8, włożyć do miski i odstawić.
• 3. Wlej 500 g wody do naczynia miksującego, włóż nasadkę Varoma do cukinii i gotuj przez 20 min / Varoma / obr. 1.
• 4. Pozwól cukinii ostygnąć, wylej wodę z miski. Łyżką lub specjalnym nacięciem (nożem zamkowym) wyjąć wewnętrzną część cukinii i odstawić na bok.
• 5. Rozgrzej piekarnik do 220°C. Do naczynia miksującego włożyć czosnek i pietruszkę, posiekać 3 s/obr. 8.
• 6. Dodać mięso mielone, jajko, pozostałe 50 g wody, pieprz, sól, krakersy i miąższ z cukinii, mieszać 10 s //obr. 5.
• 7. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem, cukinię nadziewamy masą z miski, posypujemy posiekanym serem i pieczemy w piekarniku w temperaturze 220°C przez 20 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
podawaj cukinię z kwaśną śmietaną - zwykłą lub wegańska
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz