3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto ze szpinakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 2 czubate łyżeczki soli
  • 500 g mąki
  • 95 g oliwy z oliwek
  • 210 g białego wina

farsz

  • pieprz i sól do smaku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 całe jajko
  • 100 g sera grana
  • 370 g sera ricotta
  • 350 g ugotowanego szpinaku
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  


    Do TM wlewamy wino i podgrzewamy 2 min temp. 50oC, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy 2 min obr interwał, wykładamy w inne naczynie i odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na ok 30 min.


     


    W tym czasie pokroiser Grana na małe kawałki i rozdrobnigo w TM 20 sek obr 6 dodapozostałe składniki i wymieszaobr 4 - 15 sek.


    Z ciasta uformowa2 koła o rednicy 24 cm.
    na
    łoyfarsz - na rodku koła wielkoci filianki a z pozostałej części farszu zrobiwianuszek poniej kulki.



    Przykry
    drugim ciastem i pokroinoem na 1/2 potem na 1/4 - na 1/8 - na 1/16 pozostawiajc kulkę środkowbez nacicia zagnieść brzegi ciasta np. widelcem i przewróciciasto z farszem na bok, kady kawałek po kolei.


    Ciasto pomalowaroztrzepanym jajkiem. 


     


     


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Wykorzystując szpinak mrożony należy go dobrze odparować, żeby farsz nie był zbyt rzadki.

 

Piec w temp. ok 190 stopni C

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam ale nie pomślałam

    Zgłoszony przez BożenaTM5 na sierpnia 30, 2015 at 12:27.

    Zrobiłam ale nie pomślałam żeby przygotować na czymś z czym wjedzie do piekarnika i przy przenoszeniu już przygotowanego miałam trochę zamieszania. Pieczemy 45minut?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szpinak uwielbiam, więc dla

    Zgłoszony przez mikulina na sierpnia 28, 2014 at 11:30.

    Szpinak uwielbiam, więc dla mnie rewelacyjne danie Love

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto Marcinku wyszło Tobie

    Zgłoszony przez DotkaEłk na maja 6, 2014 at 20:43.

    Ciasto Marcinku wyszło Tobie bardzo pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś robię na spotkanie z

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na maja 6, 2014 at 07:49.

    Dziś robię na spotkanie z przedstawicielami tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super to wygląda i napewno

    Zgłoszony przez magi1 na marca 22, 2014 at 19:31.

    Super to wygląda i napewno świetnie smakuje. Dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.-)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiamy szpinak więc

    Zgłoszony przez monika6500 na marca 16, 2014 at 21:39.

    smileys Uwielbiamy szpinak więc ciasto dodaje do wypróbowania smileys Dziękuje za przepis smileys

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mniam. wygląda smakowicie  

    Zgłoszony przez jolla5 na marca 16, 2014 at 20:19.

    mniam. wygląda smakowicie

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prosty, a Ty lubisz tworzyć,

    Zgłoszony przez ms.margo na marca 16, 2014 at 17:36.

    Prosty, a Ty lubisz tworzyć, więc możesz dodać jeszcze np. pomidory w zalewie pokrojone, można zrobić z jednym typem sera itp.  Do tego barszczyk czerwony i obiad jest lub na romantyczną kolację z czerwonym winem typu Beauvillon.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do wypróbowania.

    Zgłoszony przez DotkaEłk na marca 16, 2014 at 13:40.

    Dodaję do wypróbowania. Uwielbiamy z rodziną szpinak w każdej postaci. tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do wypróbowania.

    Zgłoszony przez DotkaEłk na marca 16, 2014 at 13:40.

    Dodaję do wypróbowania. Uwielbiamy z rodziną szpinak w każdej postaci. tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gosiu, bardzo fajny przepis.

    Zgłoszony przez czaroza na marca 15, 2014 at 21:49.

    Gosiu, bardzo fajny przepis. Postaram się w najbliższym czasie odtworzyc to dzieło. tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis wygłąda apetycznie,

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na marca 15, 2014 at 19:52.

    Przepis wygłąda apetycznie, napewno wypróbuję tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze