3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto na pierogi wg Karola Okrasy


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto na pierogi wg Karola Okrasy

  • 30 g masła
  • 70 g mleka
  • 250 g wody
  • 500 g mąki pszennej
5

Przygotowanie

  1. Masło rozpuścić w rondelku. Dodać wody i mleka, ciągle podgrzewając. Mąkę przesiać do naczynia miksującego. Wyrobić 3 minuty/ikona kłosa (funkcja wyrabianie). Podczas wyrabiania powoli wlewać podgrzane składniki na pokrywę naczynia miksującego. Po tym czasie przełożyć ciasto na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować, wycinać okręgi. Nałożyć farsz, skleić brzegi.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy