Przejdź do treści

Forum Takie pogaduszki...

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Gabrysiu, popatrzyłam sobie na te lalki z linka... Wrażenie wizualne owszem duże, ale jak się wczytałam w te opisy, to już mi się jakaś lampka zapaliła, że dorabiana jest tu cała ideologia... Poza tym cena prawie 1000zł za lalkę z ubrankami; niewielu rodziców stać na takie "dziecko dla dziecka".

Wg mnie lepiej dziecku podarować prawdziwą siostrę lub brata, z którym dziecko rośnie i dojrzewa. I na którego może liczyć w dobrych i trudnych momentach życia. Myślę, że to dużo trudniejsze dla młodych rodziców ale warte przeżycia.

A jeżeli chodzi o lalki szmacianki... pamiętam swoje pierwsze. Zrobiła mi je moja kochana Babcia; były maleńkie i dwie miały łóżeczko zrobione z pudełka po zapałkach. Potem, jak byłam trochę starsza uszyłyśmy razem moją kochaną "Joasię" -najukochańszą lalkę na świecie. Włosy z włóczki, oczy z czarnych guziczków. Była prosta ale kochana, bo moja, uszyta przeze mnie. Całe lata szyłam jej sukienki (najczęściej z ubranek z których sama już wyrosłam), to dla niej nauczyłam się dziergać na drutach i "udłubałam" swój pierwszy szalik, czapkę, nawet sweterek. Nie były to ubrania takie jak z żurnala, jak te z linku... ale dawały tyle radości tmrc_emoticons.smile

Moje córki też szyły swoje lalki, z synami szyłam maskotki... Cudowne chwile wspólnie spędzonego czasu. Wierzę, że w dzieciach to zostaje: czas spędzony razem, dużo śmiechu, opowieści o dzieciństwie rodziców, dziadków, nauka piosenek. A efekt końcowy jest zawsze najpiękniejszy, bo własny!

Dziś razem z koleżanką uczymy szyć lalki dziewczynki, które przychodzą do nas na zajęcia feryjne. A dziewczynki są jak zaczarowane tmrc_emoticons.smile Opowiadają co lalkom uszyją, jak będą miały na imię, gdzie będą z nimi chodziły... bezcenne!

Haniu, dzięki za pączki, kawę i wszystkie dobre myśli... Przydałby mi się czas relaksu tmrc_emoticons.smile Ty już przewracasz się na drugi bok a ja do komputera usiadłam tmrc_emoticons.smile

Usmażyłam na jutro 60 naleśników tmrc_emoticons.smile Jutro dzieci przychodzące do nas na aktywne ferie bez telewizora i komputera będą komponowały własne pyszne naleśniki z przeróżnymi dodatkami. Mam nadzieję, że tak jak własna pizza i tortilla, będą jedyne w swoim rodzaju i dzieciaki chętnie je zjedzą.

Pozdrawiam Was kochane i życzę kolorowych snów tmrc_emoticons.smile

Muszę Wam jeszcze napisać, że pomysł takich aktywnych ferii bez tv i kompa naprawdę się sprawdza! Potwierdza się to, co obserwuję od lat: dzieci oglądają tv z nudów, bo nie mają nic lepszego do zrobienia. Później się uzależniają i jak tv nie gra to nie potrafią funkcjonować. Ale wystarczy zaoferować dzieciom ciekawe zajęcia i nawet nie wspomną o tv i komputerze przez 6-7 godzin.

Niejadki, które same sobie szykują obiad lub podwieczorek zaczynają jeść, dziewczynki szyją i potrafią się skupić przez 1-1,5h tylko na tym zajęciu. Chłopcy domagają się codziennie prac plastycznych i chcą robić "coś z niczego". Bawimy się w teatr, chodzimy na lodowisko i do kina, jutro będzie ognisko i bal na który od rana będą robić kotyliony i inne stroje z bibuły tmrc_emoticons.smile

Zdjęcia z naszych ferii możecie pooglądać tu:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.891724154279379.1073741861.667024263416037&type=3

Pozdrawiam i idę spać tmrc_emoticons.smile Jutro o 8:00 muszę być na posterunku tmrc_emoticons.smile

Witam  kawkę zostawiam i pędzę dalej

Elu sama na sobie sprawdziłam ,że można życ bez komtutera i telewizora.Wspaniały pomysł na ferie Waszych podopiecznych . tmrc_emoticons.love

Elu, piszesz: "dorabiana jest tu cała ideologia... Poza tym cena prawie 1000zł za lalkę z ubrankami; niewielu rodziców stać na takie "dziecko dla dziecka". Myślę, że to nie do końca tylko dorobiona ideologia, bo jak sama piszesz i doświadczyłaś, że lalki szmacianki są ukochane i przytulne. Posiadanie dzieci to zupełnie inny temat. Lalka nie zastąpi dziecka. tmrc_emoticons.smile Warto je jednak kupić lub uszyć samemu. Ja na to patrzę z pozycji biznesu dla kobiet, a cena jednak nie wszystkich  (jak zwykle) poraża. Te lalki znikają "na pniu" , dużo idzie za granicę. Można w ten sposób połączyć ze sobą  umiejętności i zamiłowanie do lalek (ja zawsze lalki kochałam) z jakimś niezłym całkiem zarobkiem.  Wrzuciłam temat, bo nie wiedziałam, że taki biznes na szmacianki istnieje i nieźle się ma. tmrc_emoticons.wink

Kochane zostawiam Was z lalkami mówię dobranoc i do poniedziałku 

Witajcie Kochane w niedzielne przed południe 

Dawno mnie nie było...i znowu zaległości

Witam u nas +7 .Zapowiada się dobry tydzień ,nawet Moniczka do nas zajrzała  Witam 

Witajcie tmrc_emoticons.smile

Chyba zachwaliłam swój wolny czas... znowu zrobiło się dużo pracy :/ z jednej strony dobrze z drugiej już marzę o wolnym i leniuchowaniu.

Alu śliczny obraz. 

Lalki trochę drogie... pewnie dla kolekcjonerów. 

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki!

Oj i mamuśka do nas zajrzała suuuuper  tmrc_emoticons.wink

Witam we wtoerk ,ten wtorek

Dziś OSTATKI

Spokojnej Nocy 

No to mamy Popielec 

Dziewczyny jednym mówię Dobrej Nocy tmrc_emoticons.wink ,  innym Dzień Dobry tmrc_emoticons.smile  a dla wszystkich kawa  tmrc_emoticons.love

Kochane pora na spoczynek 

Witam ,wiem ,wiem że śpicie ale ja jestem i kawusię dla Was zostawiam 

tmrc_emoticons.love Haniu jak Ty funkcjonujesz po nieprzespanej nocy i to już kolejnej ? tmrc_emoticons.love

Witajcie Gwiazdeczki Zajrzałam na chwilkę życzyć Wam udanego wieczorku

Kochane do poniedziałku i nie zapominajcie o Walentynkach.

Nadszedł poniedziałek .Witam 

tmrc_emoticons.love Witam serdecznie tmrc_emoticons.love

Już pora spać ,żeby jutro wcześnie wstać 

Witam i dziś zostawiam wybór 

tmrc_emoticons.love Witam serdecznie tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Haniu, wybrałam kawusie tmrc_emoticons.love

Proszę bardzo Grażynko 

Dobranoc

tmrc_emoticons.love Dobrej Nocki tmrc_emoticons.love

Znacie to uczucie?

Witam gorąco w środowy poranek 

Jedyna rzecz dla której warto rano wstać tmrc_emoticons.smile

Joannosylwio kawka zawsze rano na Ciebie czeka .                              Na Ciebie i innych gości 

Kochane biegnę do mojej mamy więc już teraz życzę Dobrej Nocy 

Dzieki ! To juz moja trzecia dziś tmrc_emoticons.smile a jutro zaczynam od nowatmrc_emoticons.smile

Pozdrawiam tmrc_emoticons.smile

Dobranoc Kochane Kolorowych snów

tmrc_emoticons.love Dobranoc Kochane Słoneczka tmrc_emoticons.love

Witam kawusią wszystkie ranne ptaszki i śpiochów ,którzy wstaną jak się wyśpią.Miłego dnia 

tmrc_emoticons.love WItam serdecznie z zimowego Szczecina tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Haniu kawa rano wypita w tak miłym Towarzystwie to czysta przyjemność, a jeszcze jak ktoś się o to zatroszczy.................... tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Pora na dobranoc i do zobaczenia w poniedziałek

tmrc_emoticons.love Dobranoc tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Witajcie Kochane Słoneczka tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Joannasylwia zapraszam na poranna kawusię tmrc_emoticons.love

Puk puk to ja już  Wam śniadanko zapodałam . tmrc_emoticons.wink

Miłego dnia  

Dzięki Haniu tmrc_emoticons.love

Dobranoc

tmrc_emoticons.love Dobrej i Spokojnej Nocy tmrc_emoticons.love

Hej Słoneczka wstał nowy dzień

tmrc_emoticons.love Haniu, dziękuję za pyszne śniadanko tmrc_emoticons.love

Zapraszam na poranną kawe tmrc_emoticons.love

Dobranoc Wam mówię

Jak ten czas się spieszy już środa i prawie koniec lutego .Witam 

Witajcie Kochane Życzę Wam dużo sloneczka za oknem

Haniu dziękuję za pyszne śniadanko