Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Składniki:
- 20 sztuk rzodkiewek, (ok. 200 g) umytych, pozbawionych ogonka
- 1 szczypty soli
- 1 szczypty pieprzu
- 2 łyżeczki śmietany, 12%
-
6
2min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Szybka surówka do wszystkiego, śmietana nadaje ostrej rzodkiewce delikatniejszego smaku
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszna i Szybka - zamiast śmietany dodałam...
Pyszna i Szybka - zamiast śmietany dodałam jogurt naturalny. Nie czuć tak goryczki jak się je surowe rzodkiewki
ja zrobiłam dziś surówkę z rzodkiewki do...
ja zrobiłam dziś surówkę z rzodkiewki do obiadu, smakowała wszystim i rewelacyjnie szybko się robi
mama_praktyczna
Rewelacja!!!!
Rewelacja!!!!
Szukałam przepisu z czarnej rzodkwi i...
Szukałam przepisu z czarnej rzodkwi i wykorzystałam ten. Polecam