Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
pieprz
- 800 gramów ziemniaków, mączystych, obranych i pokrojonych na kawałki
- 1000 gramów wody
- 0,5-1 łyżeczek soli
- 30 gramów masła
- 100 gramów śmietanki, 30%
- 0,5 łyżeczek pieprzu białego, mielonego
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, dodać sól i wodę, gotować 20 min/100°C/obr. 1.
Odlać nadmiar wody, której ziemniaki nie wchłonęły.
Dodać biały pieprz, masło i śmietankę, utrzeć 20s/obr. 6.
Podawać na gorąco jako dodatek do dań z sosem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Dla uzyskania bardziej kremowej konsystencji, dodać odrobinę więcej masła, wg własnego smaku.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz