Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Na puree
- 100 gramów mrożonych warzyw, np: brokuły, kalafior, marchewka
- 3/4 litra wody
- 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 2 łyżki masła
- 2 szczypty pieprzu
- kilka liści mięty
- 400 gramów zielonego mrożonego groszku
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Warzywa wkładamy do naczynia miksującego, zalewamy wodą, gotujemy czas 8 min, 100ºC obr. poz.
"Mieszanie"
W połowie gotowania dodajemy liście mięty.
Odcedzamy wodę, dodajemy masło i przyprawy, mielimy 30 sek, obr. poz. 6
SMACZNEGO!
Puree z warzyw
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Uwaga:
Danie jest lekko słodkawe, więc proponuję podawać raczej z białym mięsem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiekawa propozycja na coś
Ciekawa propozycja na coś zielonego na talerzu... Koniecznie wypróbuję