3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puree z zielonego groszku z dodatkiem innych warzyw


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Na puree

  • 100 gramów mrożonych warzyw, np: brokuły, kalafior, marchewka
  • 3/4 litra wody
  • 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 2 łyżki masła
  • 2 szczypty pieprzu
  • kilka liści mięty
  • 400 gramów zielonego mrożonego groszku
5

Przygotowanie

    Puree z warzyw
  1. Warzywa wkładamy do naczynia miksującego, zalewamy wodą, gotujemy czas 8 min, 100ºC obr. poz. Gentle stir setting

    W połowie gotowania dodajemy liście mięty.

  2. Odcedzamy wodę, dodajemy masło i przyprawy, mielimy 30 sek, obr. poz. 6

    SMACZNEGO!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Uwaga:

Danie jest lekko słodkawe, więc proponuję podawać raczej z białym mięsem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciekawa propozycja na coś

    Zgłoszony przez Luberdowie na maja 12, 2015 at 09:47.

    Ciekawa propozycja na coś zielonego na talerzu... Koniecznie wypróbuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze